Zmaga za Marca Giovanninija na tekmi Evropskega pokala!novica

Krešo Keresteš, nedelja, 10.04.2016
Marco zmaga ECTO preO

Zmaga za Marca Giovanninija na tekmi Evropskega pokala!

Danes je v Lizboni potekala 2. tekma Evropskega pokala v precizni orientaciji, na kateri je za Slovenijo in hkrati kot član OK Trzin nastopil Marco Giovannini.

ECTO rezultati

Tekma je glede na rezultate morala biti zelo zahtevna, saj so vsi tekmovalci naredili najmanj 3 napake. Na današnji progi s 24 kontrolami je za stopničke zadostovalo osvojiti 21 točk. Med njimi je bil na časovni kontroli najhitrejši prav Marco, ki je tri kontrole pravilno določil v 15 sekundah. Marcu sta sledila Finec Esko Junttila in Šved Martin Fredholm. Za Marca je to prva zmaga na večjih mednarodnih tekmovanjih.

Marco Giovannini

Portugalci so po Evropskem prvenstvu leta 2014 prvič organizirali mednarodno tekmovanje. Po odzivih tekmovalcev so se z organizacijo vseh treh tekmovanj Lisbon Trail Orienteering Meetinga, med katerimi sta za Evropski pokal šteli tekmi v tempO in druga tekma v preO disiciplini, dobro poskrbeli. Na tekmi v tempO discplini so na vsaki postaji zagotovili celo 5 sodnikov, ki so svoje delo opravili kot na največjih tekmah.

Po vseh treh tekmah je v open kategoriji zmagal Italijan Remo Madella pred Švedoma Martinom Fredholmom in Erikom Stålnackejem. V kategoriji paralympic je zmagal Šved Ola Jansson, sledila pa sta mu Portugalca Ricardo Pinto in Júlio Guerra.

Več na strani tekmovanja: http://ltom2016.cpoc.pt/

Portuguese Orienteering Blog: http://www.portugueseorienteeringblog.blogspot.si/…/ecto-20…


Sorodne novice

OK Vihor pred WTOC

OK Vihor je pred Svetovnim prvenstvom, ki ga bodo organizirali konec junija v Zagrebu in Karlovcu, izpeljal dve ločeni tekmi. Prvo tekmo, Vihor TempO Challenge je 12. aprila v zapušÄeni vojašnici v Jastrebarskem pripravil Tomislav Varnica.

1. slovaško prvenstvo v preO

Prvo Slovaško prvenstvo v precizni orientaciji sta v kraju Borský Mikuláš odlično pripravila brata Furucz. Zahtevna proga, odlična karta in zanimiv teren z dobro mednarodno udeležbo so zadovoljili apetite vseh tekmovalcev.

Lipica Open TrailO

V Povirju na Krasu smo organizirali 2-dnevno tekmovanje v precizni orientaciji. V elitni kategoriji je tekmovalo 27 tekmovalcev iz Bolgarije, Hrvaške, Italije, Slovaške in Slovenije. Zmagal je naš član Marco Giovannini, ki je bil najboljši v obeh disciplinah, preO in tempO.

Najuspešnejša slovenska orientacistka neuradnega Evropskega pokala 2014 je ...

... Mateja Keresteš !!! Na zadnjem tekmovanju sezone se je brez napake na progi uvrstila na odlično 5. mesto. Krešo je na predzadnjem tekmovanju osvojil 6. mesto, Emil (OK Azimut) pa 17. mesto.

Letos 3 dni precizne orientacije ob Bubo Cupu

Na Mali lazni in v Lokvah na Trnovskem gozdu smo letos prvič izpeljali 3-dnevno tekmovanje Bubo TrailO Cup, ki je bilo prejšnja leta spremljevalec OrienteeringOnline.cupa. Tekmovanja se je udeležilo 20 tekmovalcev v elitni kategoriji in trije v A kategoriji iz Hrvaške, Italije, Švice in Slovenije.