Dva sprinta v Kamnikunovica

Krešo Keresteš, nedelja, 24.05.2015
OT TempO Kamnik

Dva sprinta v Kamniku

Ob DP v sprintu, ki ga je v Kamiku 24. maja organiziral OK Komenda, smo izpeljali tudi TempO tekmo. Ker TempO velja za sprint disciplino PreO, bi lahko rekli, da sta bili tega dne v Kamniku kar dve sprint tekmi. TempO tekmo je pripravila Mateja, ki je poleg našega pokala štela tudi za Hrvaški pokal v PreO. To je na obe tekmovanji pritegnilo kar nekaj Hrvatov.

DP v sprintu smo se udeležili trije člani kluba. Nova karta je imela nekaj napak. Še večjo napako je naredil organizator, ker je tekmovalcem dal napačne opise kontrol. Tudi proge so bile zelo dolge, glede na priporočene zmagovalne čase v pravilniku. Tako smo še zadihani in s težkimi nogami nadaljevali s pripravami naše TempO tekme.

Mateja je v severnem delu Kamnika, kjer ni potekal sprint, poiskala nekaj travnikov in trgov, kjer je postavila 8 postaj s 5 kontrolami. Zmagala je mlada Iva Lovrec iz OK Vihor in s tem še potrdila udeležbo na SP v PreO, ki bo potekalo prihodnji mesec. Drugo mesto sem dosegel jaz in tretje Ivo Tišljar. Timi 6., Niko 8. in Anja na 11. mestu.


Sorodne novice

Klubsko prvenstvo OK Azimut

Klubska prvenstva so družabni dogodki, kjer se člani kluba borijo za klubski prestiž. Pred tem padajo stave, kdo bosta postala klubska prvakinja in prvak, po tekmi pa navadno sledi piknik. Tako je bilo tudi 13. junija na Kalcah, ko je OK Azimut organiziral svoje klubsko prvenstvo.

SLO3days

OK Tivoli je pričel v lanskem letu z organizacijo 3-dnevnega tekmovanja Slovenia in 3 days. Ime, ki napoveduje bistveno več, kot tri tekme v OT v okolici Ljubljane. Kakorkoli, letos so tekmovanja potekala od 5. do 7. junija v Tivoliju in na Igu.

Deževni dan na Jelovici

Cel teden lepo sončno vreme, da bi si morali poiskati kakšen izlet v gore, da ne bi bilo prevroče. Kot nalašÄ je bila za 31. maja napovedana tekma v OT na Jelovici. In kot nalašÄ je ta dan deževalo.

10. Florijanov sejem v Trzinu

V nedeljo, 10. maja smo se na stojnici na Florijanovem sejmu že 10. zapored predstavili in prireditev popestrili z organizacijo orientacijskih tekmovanj. Pripravili smo promocijski tekmovanji v orientacijskim teku (OT) in v precizni orientaciji (PreO, TempO disciplina).

PreO priprave v Italiji

Reprezentančne priprave v Italiji smo povezali skupaj s TempO tekmo v Martellagu in PreO tekmo v Padovi, tekmovanji ki štejeta tudi za skupni CRO-ITA-SLO TrailO Cup. Teh se je želel udeležiti tudi Ivo Tišljar in se nam je pridružil.