PreO priprave v Italijinovica

Krešo Keresteš, nedelja, 19.04.2015
PreO TempO Martellago Padova

PreO priprave v Italiji

Reprezentančne priprave v Italiji smo povezali skupaj s TempO tekmo v Martellagu in PreO tekmo v Padovi, tekmovanji ki štejeta tudi za skupni CRO-ITA-SLO TrailO Cup. Teh se je želel udeležiti tudi Ivo Tišljar in se nam je pridružil. Priprave smo nameravali začeti s treningi v Palmanovi in Lignanu, vendar smo se zaradi dežja in zaradi boljšega terena raje odločili za TempO trening v Lignanu. S treningom smo imeli celo srečo, ker v Lignanu dežja ni bilo.

Sledila je deževna tekma v Martellagu, ki jo je pripravil Renato Bettin. Tekma se je izkazala za prezahtevno za TempO tekmovanje, ki naj bi bilo sprint tekmovanje precizne orientacije. Zato je Marco že na drugi postaji protestno odstopil. Ivu je uspelo zmagati, čeprav je naredil kar 7 napak. Glede na število napak sem bil s 6 napakami najboljši, vendar ne dovolj hiter, kar je pomenilo 7. mesto tik za Emilom. Mateja je tekmovanje zaključila na 13. mestu.

Naslednji dan nas je v Padovi pričakal lep dan. Ob jutranji želji po hitrem ogledu mesta, se je zaradi maratona, zaprtih cest in zaparkiranih parkirišÄ, to zelo zavleklo, da je odpadel planiran trening v Galzignanu. Tako smo po ogledu mestnih znamenitosti direktno odšli na tekmovanje, ki ga je pripravil Daniele Danieli. Zanimiv teren v parku se je zaradi ne zelo natančno postavljenih zastavic izkazal za tekmo vprašanj, Z ali ne. Michele Cera je brez napake zmagal, Elvio, jaz, Marco in Ivo pa smo si z eno napako v tem vrstnem redu dodelili mesta za njim. Emil 11. in Mateja 17. oba razočarana.


Sorodne novice

Zmaga za Marca Giovanninija na tekmi Evropskega pokala!

Danes je v Lizboni potekala 2. tekma Evropskega pokala v precizni orientaciji, na kateri je za Slovenijo in hkrati kot član OK Trzin nastopil Marco Giovannini. Tekma je glede na rezultate morala biti zelo zahtevna, saj so vsi tekmovalci naredili najmanj 3 napake.

Dva sprinta v Kamniku

Ob DP v sprintu, ki ga je v Kamiku 24. maja organiziral OK Komenda, smo izpeljali tudi TempO tekmo. Ker TempO velja za sprint disciplino PreO, bi lahko rekli, da sta bili tega dne v Kamniku kar dve sprint tekmi.

10. Florijanov sejem v Trzinu

V nedeljo, 10. maja smo se na stojnici na Florijanovem sejmu že 10. zapored predstavili in prireditev popestrili z organizacijo orientacijskih tekmovanj. Pripravili smo promocijski tekmovanji v orientacijskim teku (OT) in v precizni orientaciji (PreO, TempO disciplina).

OK Vihor pred WTOC

OK Vihor je pred Svetovnim prvenstvom, ki ga bodo organizirali konec junija v Zagrebu in Karlovcu, izpeljal dve ločeni tekmi. Prvo tekmo, Vihor TempO Challenge je 12. aprila v zapušÄeni vojašnici v Jastrebarskem pripravil Tomislav Varnica.

OK Azimut - OK Trzin 0:3

V OK Azimut se se potrudili in ob SOL 2 na Lomah pri ÄŒrnem Vrhu izpeljali dve orientacijski tekmovanji. Škoda, da se je tekmovanja v TempO udeležilo tako malo tekmovalcev. Eden od razlogov bi lahko bil tudi ta, da organizatorji tekmovanja v OT niso reklamirali tudi tekme v TempO, čeprav so se njihovi kolegi iz kluba zelo potrudili s pripravo TempO tekme, še posebej Emil, ki je ...