SLO3daysnovica

Krešo Keresteš, petek, 12.06.2015
OT Slovenia in 3 days

SLO3days

OK Tivoli je pričel v lanskem letu z organizacijo 3-dnevnega tekmovanja Slovenia in 3 days. Ime, ki napoveduje bistveno več, kot tri tekme v OT v okolici Ljubljane. Kakorkoli, letos so tekmovanja potekala od 5. do 7. junija v Tivoliju in na Igu.

Tekma je privabila tudi Metko in Kristiana, naša člana, ki živita v Italiji. Oba sta na prvi tekmi, ki je potekala v Tivoliju startala odlično. Kristian je v kategoriji M35 prehitel tako Tihomirja Salopeka in Aleša Poljanška in osvojil 1. mesto v sprintu, Metka pa je dosegla 3. mesto v elitni kategoriji tik za Mojco Flerin in Ajdo Flašker.

2. dan, ki je potekal na Igu, sta se jima pridružila tudi Vid in Anja. Na nekoliko bolj zarašÄenem terenu so imeli vsi nekaj težav. Vid 14. v M12, Anja 5. v Ž35, Kristian in Metka oba na 6. mestu v svojih kategorijah. Ta tekma je štela tudi za WRE lestvico (World Ranking Event), kjer se na določenih tekmah širom po svetu točkujejo rezultati tekmovalcev v elitnih kategorijah. Metka je s slabim rezultatom osvojila le 10 točk, zmagovalka Mojca Flerin pa celo 935 točk.

3. dan je tekmovanje bilo ponovno na Igu, s tem da je to štelo za Državno prvenstvo na srednjih razdaljah. Med Trzinci sta nastopila le Metka in Kristian, ki sta se uvrstila na 7. in 6. mesto. Kaj je to po treh etapah pomenilo v skupnih rezultatih, ne vem, ker organizator skupne razvrtitve ni objavil!


Sorodne novice

Klubsko prvenstvo OK Azimut

Klubska prvenstva so družabni dogodki, kjer se člani kluba borijo za klubski prestiž. Pred tem padajo stave, kdo bosta postala klubska prvakinja in prvak, po tekmi pa navadno sledi piknik. Tako je bilo tudi 13. junija na Kalcah, ko je OK Azimut organiziral svoje klubsko prvenstvo.

Deževni dan na Jelovici

Cel teden lepo sončno vreme, da bi si morali poiskati kakšen izlet v gore, da ne bi bilo prevroče. Kot nalašÄ je bila za 31. maja napovedana tekma v OT na Jelovici. In kot nalašÄ je ta dan deževalo.

Dva sprinta v Kamniku

Ob DP v sprintu, ki ga je v Kamiku 24. maja organiziral OK Komenda, smo izpeljali tudi TempO tekmo. Ker TempO velja za sprint disciplino PreO, bi lahko rekli, da sta bili tega dne v Kamniku kar dve sprint tekmi.

10. Florijanov sejem v Trzinu

V nedeljo, 10. maja smo se na stojnici na Florijanovem sejmu že 10. zapored predstavili in prireditev popestrili z organizacijo orientacijskih tekmovanj. Pripravili smo promocijski tekmovanji v orientacijskim teku (OT) in v precizni orientaciji (PreO, TempO disciplina).

OK Azimut - OK Trzin 0:3

V OK Azimut se se potrudili in ob SOL 2 na Lomah pri ÄŒrnem Vrhu izpeljali dve orientacijski tekmovanji. Škoda, da se je tekmovanja v TempO udeležilo tako malo tekmovalcev. Eden od razlogov bi lahko bil tudi ta, da organizatorji tekmovanja v OT niso reklamirali tudi tekme v TempO, čeprav so se njihovi kolegi iz kluba zelo potrudili s pripravo TempO tekme, še posebej Emil, ki je ...