OK Vihor pred WTOCnovica

Krešo Keresteš, nedelja, 26.04.2015
tempO preO Jastrebarsko Dubravica

OK Vihor pred WTOC

OK Vihor je pred Svetovnim prvenstvom, ki ga bodo organizirali konec junija v Zagrebu in Karlovcu, izpeljal dve ločeni tekmi.

Prvo tekmo, Vihor TempO Challenge je 12. aprila v zapušÄeni vojašnici v Jastrebarskem pripravil Tomislav Varnica. Pred tekmo smo člani PreO reprezentance izpeljali tempO trening na odprtem terenu v bližini, vendar je bila tekma nekaj povsem drugega. Zaradi mnogih podrtih dreves in minimalnih oddaljenosti Z kontrol do preostalih zastavic, se je tekma izkazala za izredno zahtevno. Še zahtevnejša bi bila za invalide, ki jih na srečo ni bilo, saj je pot med postajami zahtevala tudi prečenje kakšnega od podrtih dreves. Zmagal je Ivo Tišljar pred mano, tretji pa je bil Zdenko Horjan pred Emilom. Mateja na 10. mestu.

Drugo tekmo, Vihor PreO Challenge so organizirali 26. aprila ob Ačkovem Kupu v OT. Progo je pripravil Ivica Bertol. Kaj več bodo lahko o tekmi povedali tisti, ki so se je udeležili. Zmagal je Damir Gobec pred Slovakom Janom Furuczem in Ivom Tišljarjem. Emil na 8. in Mateja na 9. mestu.


Sorodne novice

Zmaga za Marca Giovanninija na tekmi Evropskega pokala!

Danes je v Lizboni potekala 2. tekma Evropskega pokala v precizni orientaciji, na kateri je za Slovenijo in hkrati kot član OK Trzin nastopil Marco Giovannini. Tekma je glede na rezultate morala biti zelo zahtevna, saj so vsi tekmovalci naredili najmanj 3 napake.

Dva sprinta v Kamniku

Ob DP v sprintu, ki ga je v Kamiku 24. maja organiziral OK Komenda, smo izpeljali tudi TempO tekmo. Ker TempO velja za sprint disciplino PreO, bi lahko rekli, da sta bili tega dne v Kamniku kar dve sprint tekmi.

10. Florijanov sejem v Trzinu

V nedeljo, 10. maja smo se na stojnici na Florijanovem sejmu že 10. zapored predstavili in prireditev popestrili z organizacijo orientacijskih tekmovanj. Pripravili smo promocijski tekmovanji v orientacijskim teku (OT) in v precizni orientaciji (PreO, TempO disciplina).

PreO priprave v Italiji

Reprezentančne priprave v Italiji smo povezali skupaj s TempO tekmo v Martellagu in PreO tekmo v Padovi, tekmovanji ki štejeta tudi za skupni CRO-ITA-SLO TrailO Cup. Teh se je želel udeležiti tudi Ivo Tišljar in se nam je pridružil.

OK Azimut - OK Trzin 0:3

V OK Azimut se se potrudili in ob SOL 2 na Lomah pri ÄŒrnem Vrhu izpeljali dve orientacijski tekmovanji. Škoda, da se je tekmovanja v TempO udeležilo tako malo tekmovalcev. Eden od razlogov bi lahko bil tudi ta, da organizatorji tekmovanja v OT niso reklamirali tudi tekme v TempO, čeprav so se njihovi kolegi iz kluba zelo potrudili s pripravo TempO tekme, še posebej Emil, ki je ...