OK Azimut - OK Trzin 0:3novica

Krešo Keresteš, sobota, 11.04.2015
OT TempO Lome ÄŒrni Vrh

OK Azimut - OK Trzin 0:3

V OK Azimut se se potrudili in ob SOL 2 na Lomah pri ÄŒrnem Vrhu izpeljali dve orientacijski tekmovanji. Škoda, da se je tekmovanja v TempO udeležilo tako malo tekmovalcev. Eden od razlogov bi lahko bil tudi ta, da organizatorji tekmovanja v OT niso reklamirali tudi tekme v TempO, čeprav so se njihovi kolegi iz kluba zelo potrudili s pripravo TempO tekme, še posebej Emil, ki je bil traser. Tako so žal mnogi orientacisti prizorišÄe zapustili takoj po razglasitvi rezultatov v OT.

Vsi poznamo kraške terene na ÄŒrnovrški planoti. Dovolj pove tudi podatek, da je le eden tekmovalec na tekmovanju dosegel hitrost na progi pod 10 min/km. V moji kategoriji, M45 je zmagovalec komaj dosegel 17 min/km. Zato je bil teren, kjer pride bolj do izraza tehnični del orientacije, primernejši za prvo OT tekmo po dolgem času. Zato sem z 9 minutnim zaostankom za zmagovalcem lahko srečen. V kategoriji Ž35 sta nastopili tudi Anja in Mateja, kjer je Anji za malo ušla bronasta medalja, ta pa ni ušla Vidu, ki je v kategoriji M12 osvojil 3. mesto.

Tekmo v TempO je odlično pripravil Emil Kacin. Potekala je na zanimivem in raznolikem terenu, na odprtem, na gozdnem robu in v gozdu. Izkazalo se je, da bo v elitni kategoriji prišlo do dvoboja OK Trzin : OK Azimut, kjer sem jaz premagal Klemna, Mateja Igorja in Anja Jožkota. Torej 3:0 v gosteh. :) Tudi v A kategoriji je Vid premagal Inge iz PD AjdovšÄina.


Sorodne novice

Klubsko prvenstvo OK Azimut

Klubska prvenstva so družabni dogodki, kjer se člani kluba borijo za klubski prestiž. Pred tem padajo stave, kdo bosta postala klubska prvakinja in prvak, po tekmi pa navadno sledi piknik. Tako je bilo tudi 13. junija na Kalcah, ko je OK Azimut organiziral svoje klubsko prvenstvo.

SLO3days

OK Tivoli je pričel v lanskem letu z organizacijo 3-dnevnega tekmovanja Slovenia in 3 days. Ime, ki napoveduje bistveno več, kot tri tekme v OT v okolici Ljubljane. Kakorkoli, letos so tekmovanja potekala od 5. do 7. junija v Tivoliju in na Igu.

Deževni dan na Jelovici

Cel teden lepo sončno vreme, da bi si morali poiskati kakšen izlet v gore, da ne bi bilo prevroče. Kot nalašÄ je bila za 31. maja napovedana tekma v OT na Jelovici. In kot nalašÄ je ta dan deževalo.

Dva sprinta v Kamniku

Ob DP v sprintu, ki ga je v Kamiku 24. maja organiziral OK Komenda, smo izpeljali tudi TempO tekmo. Ker TempO velja za sprint disciplino PreO, bi lahko rekli, da sta bili tega dne v Kamniku kar dve sprint tekmi.

10. Florijanov sejem v Trzinu

V nedeljo, 10. maja smo se na stojnici na Florijanovem sejmu že 10. zapored predstavili in prireditev popestrili z organizacijo orientacijskih tekmovanj. Pripravili smo promocijski tekmovanji v orientacijskim teku (OT) in v precizni orientaciji (PreO, TempO disciplina).

PreO priprave v Italiji

Reprezentančne priprave v Italiji smo povezali skupaj s TempO tekmo v Martellagu in PreO tekmo v Padovi, tekmovanji ki štejeta tudi za skupni CRO-ITA-SLO TrailO Cup. Teh se je želel udeležiti tudi Ivo Tišljar in se nam je pridružil.