10. Florijanov sejem v Trzinunovica

Krešo Keresteš, nedelja, 10.05.2015
OT TempO Trzin Florijanov sejem

10. Florijanov sejem v Trzinu

V nedeljo, 10. maja smo se na stojnici na Florijanovem sejmu že 10. zapored predstavili in prireditev popestrili z organizacijo orientacijskih tekmovanj. Pripravili smo promocijski tekmovanji v orientacijskim teku (OT) in v precizni orientaciji (PreO, TempO disciplina).

Tekmovanji sta potekali na šolski karti, ki jo vsako leto za Florijanov sejem vedno ažuriramo. Start in cilj sta bila na šolskem igrišču, da so dogajanje lahko spremljali tudi vsi obiskovalci sejma. Tako se je kar nekaj otrok opogumilo in nastopilo v njim namenjeni C kategoriji. Bilo jih je kar 21. V ženski B kategoriji je nastopilo 7 tekmovalk in v moški A kategoriji 8 tekmovalcev. Žal je istega dne v bližini potekalo klubsko prvenstvo OK Komenda, za katerega se je odločilo več orientacistov in nekateri so so se zato odrekli naši TempO tekmi, ki je še sledilo. Te se je udeležilo 6 tekmovalcev v C, 3 tekmovalke v B in 6 tekmovalcev v A kategoriji ter 2 tekmovalca invalida. Skupno se je prireditve udeležilo 42 tekmovalk in tekmovalcev, nagradili pa smo najboljše v obeh orientacijskih panogah.

Ob tem se zahvaljujemo organizatorju Florijanovega sejma, Turističnemu društvu Trzin Kanja, ki nam je namenilo stojnico in prispevalo nagrade za najboljše, trzinske klobase.


Sorodne novice

Klubsko prvenstvo OK Azimut

Klubska prvenstva so družabni dogodki, kjer se člani kluba borijo za klubski prestiž. Pred tem padajo stave, kdo bosta postala klubska prvakinja in prvak, po tekmi pa navadno sledi piknik. Tako je bilo tudi 13. junija na Kalcah, ko je OK Azimut organiziral svoje klubsko prvenstvo.

SLO3days

OK Tivoli je pričel v lanskem letu z organizacijo 3-dnevnega tekmovanja Slovenia in 3 days. Ime, ki napoveduje bistveno več, kot tri tekme v OT v okolici Ljubljane. Kakorkoli, letos so tekmovanja potekala od 5. do 7. junija v Tivoliju in na Igu.

Deževni dan na Jelovici

Cel teden lepo sončno vreme, da bi si morali poiskati kakšen izlet v gore, da ne bi bilo prevroče. Kot nalašč je bila za 31. maja napovedana tekma v OT na Jelovici. In kot nalašč je ta dan deževalo.

Dva sprinta v Kamniku

Ob DP v sprintu, ki ga je v Kamiku 24. maja organiziral OK Komenda, smo izpeljali tudi TempO tekmo. Ker TempO velja za sprint disciplino PreO, bi lahko rekli, da sta bili tega dne v Kamniku kar dve sprint tekmi.

PreO priprave v Italiji

Reprezentančne priprave v Italiji smo povezali skupaj s TempO tekmo v Martellagu in PreO tekmo v Padovi, tekmovanji ki štejeta tudi za skupni CRO-ITA-SLO TrailO Cup. Teh se je želel udeležiti tudi Ivo Tišljar in se nam je pridružil.