Seminar trasiranja in priprave v Vrsarjunovica

Krešo Keresteš, nedelja, 22.03.2015
Seminar trasiranja precizna orientacija tempO

Seminar trasiranja in priprave v Vrsarju

Seminar za trasiranje prog v precizni orientaciji smo tokrat organizirali v Vrsarju na Hrvaškem. Udeležili smo se ga Mateja, Vid in Krešo ter Emil in Igor iz OK Azimut. Seminar je bil usmerjen predvsem v trasiranje tempO prog, ker Mateja in Emil nameravata letos organizirati tekmovanja v tej disciplini. Delo je potekalo na terenu in na računalnikih. Da pa opravljeno delo na seminarju ne bi ostalo neizkorišÄeno, smo hkrati izpeljali tudi reprezentančne priprave.

Po končanem seminarju smo se odločili, da bomo odlične pogoje (teren, karta in nastanitev) izkoristili tudi v prihodnje. Zato se bomo v Vrsar najverjetneje vrnili že prihodnje leto.


Sorodne novice

Dva sprinta v Kamniku

Ob DP v sprintu, ki ga je v Kamiku 24. maja organiziral OK Komenda, smo izpeljali tudi TempO tekmo. Ker TempO velja za sprint disciplino PreO, bi lahko rekli, da sta bili tega dne v Kamniku kar dve sprint tekmi.

10. Florijanov sejem v Trzinu

V nedeljo, 10. maja smo se na stojnici na Florijanovem sejmu že 10. zapored predstavili in prireditev popestrili z organizacijo orientacijskih tekmovanj. Pripravili smo promocijski tekmovanji v orientacijskim teku (OT) in v precizni orientaciji (PreO, TempO disciplina).

PreO priprave v Italiji

Reprezentančne priprave v Italiji smo povezali skupaj s TempO tekmo v Martellagu in PreO tekmo v Padovi, tekmovanji ki štejeta tudi za skupni CRO-ITA-SLO TrailO Cup. Teh se je želel udeležiti tudi Ivo Tišljar in se nam je pridružil.

OK Azimut - OK Trzin 0:3

V OK Azimut se se potrudili in ob SOL 2 na Lomah pri ÄŒrnem Vrhu izpeljali dve orientacijski tekmovanji. Škoda, da se je tekmovanja v TempO udeležilo tako malo tekmovalcev. Eden od razlogov bi lahko bil tudi ta, da organizatorji tekmovanja v OT niso reklamirali tudi tekme v TempO, čeprav so se njihovi kolegi iz kluba zelo potrudili s pripravo TempO tekme, še posebej Emil, ki je ...

1. slovaško prvenstvo v preO

Prvo Slovaško prvenstvo v precizni orientaciji sta v kraju Borský Mikuláš odlično pripravila brata Furucz. Zahtevna proga, odlična karta in zanimiv teren z dobro mednarodno udeležbo so zadovoljili apetite vseh tekmovalcev.