Seminar trasiranja in priprave v Vrsarjunovica

Krešo Keresteš, nedelja, 22.03.2015
Seminar trasiranja precizna orientacija tempO

Seminar trasiranja in priprave v Vrsarju

Seminar za trasiranje prog v precizni orientaciji smo tokrat organizirali v Vrsarju na Hrvaškem. Udeležili smo se ga Mateja, Vid in Krešo ter Emil in Igor iz OK Azimut. Seminar je bil usmerjen predvsem v trasiranje tempO prog, ker Mateja in Emil nameravata letos organizirati tekmovanja v tej disciplini. Delo je potekalo na terenu in na računalnikih. Da pa opravljeno delo na seminarju ne bi ostalo neizkoriščeno, smo hkrati izpeljali tudi reprezentančne priprave.

Po končanem seminarju smo se odločili, da bomo odlične pogoje (teren, karta in nastanitev) izkoristili tudi v prihodnje. Zato se bomo v Vrsar najverjetneje vrnili že prihodnje leto.


Sorodne novice

Dva sprinta v Kamniku

Ob DP v sprintu, ki ga je v Kamiku 24. maja organiziral OK Komenda, smo izpeljali tudi TempO tekmo. Ker TempO velja za sprint disciplino PreO, bi lahko rekli, da sta bili tega dne v Kamniku kar dve sprint tekmi.

10. Florijanov sejem v Trzinu

V nedeljo, 10. maja smo se na stojnici na Florijanovem sejmu že 10. zapored predstavili in prireditev popestrili z organizacijo orientacijskih tekmovanj. Pripravili smo promocijski tekmovanji v orientacijskim teku (OT) in v precizni orientaciji (PreO, TempO disciplina).

PreO priprave v Italiji

Reprezentančne priprave v Italiji smo povezali skupaj s TempO tekmo v Martellagu in PreO tekmo v Padovi, tekmovanji ki štejeta tudi za skupni CRO-ITA-SLO TrailO Cup. Teh se je želel udeležiti tudi Ivo Tišljar in se nam je pridružil.

OK Azimut - OK Trzin 0:3

V OK Azimut se se potrudili in ob SOL 2 na Lomah pri Črnem Vrhu izpeljali dve orientacijski tekmovanji. Škoda, da se je tekmovanja v TempO udeležilo tako malo tekmovalcev. Eden od razlogov bi lahko bil tudi ta, da organizatorji tekmovanja v OT niso reklamirali tudi tekme v TempO, čeprav so se njihovi kolegi iz kluba zelo potrudili s pripravo TempO tekme, še posebej Emil, ki je bil tr...

1. slovaško prvenstvo v preO

Prvo Slovaško prvenstvo v precizni orientaciji sta v kraju Borský Mikuláš odlično pripravila brata Furucz. Zahtevna proga, odlična karta in zanimiv teren z dobro mednarodno udeležbo so zadovoljili apetite vseh tekmovalcev.