Letos 3 dni precizne orientacije ob Bubo Cupunovica

Krešo Keresteš, ponedeljek, 28.07.2014
precizna orientacija Bubo Cup PreO TempO

Letos 3 dni precizne orientacije ob Bubo Cupu

Na Mali lazni in v Lokvah na Trnovskem gozdu smo letos prvič izpeljali 3-dnevno tekmovanje Bubo TrailO Cup, ki je bilo prejšnja leta spremljevalec OrienteeringOnline.cupa. Tekmovanja se je udeležilo 20 tekmovalcev v elitni kategoriji in trije v A kategoriji iz Hrvaške, Italije, Švice in Slovenije.

Prva dva dni je tekmovanje potekalo v PreO disciplini, tretji dan pa v TempO. Obe tekmovanji v PreO disciplini sta šteli za CRO-ITA-SLO TrailO Cup, obe skupaj pa tudi za Hrvaško prvenstvo v precizni orientaciji.

Tako so tekmovanje videli tekmovalci, ki so se ga udeležili (Damir Gobec iz OK Vihor):

"Protekli vikend je u Sloveniji u sklopu petodnevnog natjecanja "Bubo cup" u mjestu Lokve održano prvenstvo Hrvatske u preciznoj orijentaciji. Za prvaka Hrvatske po prvi puta uveden je sustav zbrajanja rezultata kroz dva dana natjecanja. Prvoga dana natjecanja po kišovitom i prohladnom vremenu jedini natjecatelj sa svim točnim odgovorima bio je Zdenko Horjan član Vihora, a iza njega u poretku su sa jednim bodom manje bili Ivo Tišljar, Ivana Gobec i Ivica Bertol.
Drugoga dana natjecanja po lijepom i sunčanom vremenu slavio je Ivica Bertol ispred Zdenka Horjana i Ive Tišljara (sva trojica sa svim točnim odgovorima).
U ukupnom plasmanu nakon dva dana slavio je Zdenko Horjan koji je potvrdio izvrsnu formu nakon osvajanja šestog mjesta u pojedinačnoj konkurenciji na Svjetskom prvenstvu. Drugo mjesto osvojio je Ivo Tišljar (OK Orion), treće Ivica Bertol (OK Vihor), četvrto Ivana Gobec (OK Vihor), peto Damir Gobec (OK Vihor), a šesto Tomislav Varnica (OK Vihor).

Oba dana natjecanja ujedno su se bodovala i za zajedničku CRO-SLO-ITA ligu.

Oba dana zadaci su bili zanimljivi i tehnički raznovrsni. Natjecanje je organizirao OK "Trzin", a postavljač staza je bio Krešo Keresteš"


Sorodne novice

Zmaga za Marca Giovanninija na tekmi Evropskega pokala!

Danes je v Lizboni potekala 2. tekma Evropskega pokala v precizni orientaciji, na kateri je za Slovenijo in hkrati kot član OK Trzin nastopil Marco Giovannini. Tekma je glede na rezultate morala biti zelo zahtevna, saj so vsi tekmovalci naredili najmanj 3 napake.

Dva sprinta v Kamniku

Ob DP v sprintu, ki ga je v Kamiku 24. maja organiziral OK Komenda, smo izpeljali tudi TempO tekmo. Ker TempO velja za sprint disciplino PreO, bi lahko rekli, da sta bili tega dne v Kamniku kar dve sprint tekmi.

10. Florijanov sejem v Trzinu

V nedeljo, 10. maja smo se na stojnici na Florijanovem sejmu že 10. zapored predstavili in prireditev popestrili z organizacijo orientacijskih tekmovanj. Pripravili smo promocijski tekmovanji v orientacijskim teku (OT) in v precizni orientaciji (PreO, TempO disciplina).

OK Vihor pred WTOC

OK Vihor je pred Svetovnim prvenstvom, ki ga bodo organizirali konec junija v Zagrebu in Karlovcu, izpeljal dve ločeni tekmi. Prvo tekmo, Vihor TempO Challenge je 12. aprila v zapušÄeni vojašnici v Jastrebarskem pripravil Tomislav Varnica.

PreO priprave v Italiji

Reprezentančne priprave v Italiji smo povezali skupaj s TempO tekmo v Martellagu in PreO tekmo v Padovi, tekmovanji ki štejeta tudi za skupni CRO-ITA-SLO TrailO Cup. Teh se je želel udeležiti tudi Ivo Tišljar in se nam je pridružil.

OK Azimut - OK Trzin 0:3

V OK Azimut se se potrudili in ob SOL 2 na Lomah pri ÄŒrnem Vrhu izpeljali dve orientacijski tekmovanji. Škoda, da se je tekmovanja v TempO udeležilo tako malo tekmovalcev. Eden od razlogov bi lahko bil tudi ta, da organizatorji tekmovanja v OT niso reklamirali tudi tekme v TempO, čeprav so se njihovi kolegi iz kluba zelo potrudili s pripravo TempO tekme, še posebej Emil, ki je ...