Deževni dan na Jelovicinovica

Krešo Keresteš, nedelja, 31.05.2015
OT Rovtarica Jelovica

Deževni dan na Jelovici

Cel teden lepo sončno vreme, da bi si morali poiskati kakšen izlet v gore, da ne bi bilo prevroče. Kot nalašÄ je bila za 31. maja napovedana tekma v OT na Jelovici. In kot nalašÄ je ta dan deževalo. Pa na koncu niti ni bilo tako slabo. Lep gozd je pač lep v dobrem in slabem vremenu.

Po dolgem času je organizacijo tekme za Slovensko orientacijsko ligo (SOL) prevzel Škofjloški OK. Tekma je potekala v bližini gozdarske koče na Rovtarici. Glede na nekaj organizacijskih napak, bi najbolj kritična bila ta, da so bile proge za najmlajše orientacijsko bistveno prezahtevne. Lep gozd je pa le lep gozd kljub dežju in zahtevnim progam.

Vid je v močni konkurenci le prišel do 3. mesta v M12, Mateja in Anja 2. in 3. z večjim zaostankom v Ž35 in jaz na 6. mestu v M45.


Sorodne novice

Klubsko prvenstvo OK Azimut

Klubska prvenstva so družabni dogodki, kjer se člani kluba borijo za klubski prestiž. Pred tem padajo stave, kdo bosta postala klubska prvakinja in prvak, po tekmi pa navadno sledi piknik. Tako je bilo tudi 13. junija na Kalcah, ko je OK Azimut organiziral svoje klubsko prvenstvo.

SLO3days

OK Tivoli je pričel v lanskem letu z organizacijo 3-dnevnega tekmovanja Slovenia in 3 days. Ime, ki napoveduje bistveno več, kot tri tekme v OT v okolici Ljubljane. Kakorkoli, letos so tekmovanja potekala od 5. do 7. junija v Tivoliju in na Igu.

Dva sprinta v Kamniku

Ob DP v sprintu, ki ga je v Kamiku 24. maja organiziral OK Komenda, smo izpeljali tudi TempO tekmo. Ker TempO velja za sprint disciplino PreO, bi lahko rekli, da sta bili tega dne v Kamniku kar dve sprint tekmi.

10. Florijanov sejem v Trzinu

V nedeljo, 10. maja smo se na stojnici na Florijanovem sejmu že 10. zapored predstavili in prireditev popestrili z organizacijo orientacijskih tekmovanj. Pripravili smo promocijski tekmovanji v orientacijskim teku (OT) in v precizni orientaciji (PreO, TempO disciplina).

OK Azimut - OK Trzin 0:3

V OK Azimut se se potrudili in ob SOL 2 na Lomah pri ÄŒrnem Vrhu izpeljali dve orientacijski tekmovanji. Škoda, da se je tekmovanja v TempO udeležilo tako malo tekmovalcev. Eden od razlogov bi lahko bil tudi ta, da organizatorji tekmovanja v OT niso reklamirali tudi tekme v TempO, čeprav so se njihovi kolegi iz kluba zelo potrudili s pripravo TempO tekme, še posebej Emil, ki je ...