Kronika 2005

 

 

 1  25. november 2005  Drugi občni zbor OK Trzin

V gostilni Trzinka v Trzinu se je odvil drugi občni zbor orientacijskega kluba Trzin. Po prvem letu delovanja kluba smo lahko zelo zadovoljni, saj že pričujoča kronika  potrjuje, da dogajanj in aktivnosti ni bilo malo. Organizirali smo tri tekme v prvi slovenski Pre-O ligi in eno tekmo v orientacijskem teku, sodelovali smo na Florijanovem sejmu, organizirali več treningov precizne orientacije itd. Tudi finančno se je leto končalo pozitivno.

Za naslednje leto je planiranih še več aktivnosti. OK Trzin bo organiziral Državno prvenstvo v orientacijskem teku (v disciplini šprint) v Piranu, tri tekme Slovenske Pre-O lige, Državno prvenstvo v Pre-O v Škofji Loki, Šolsko državno prvenstvo v šolskem orientacijskem teku in Jesensko o-srečanje v Trzinu.

Člani OK Trzin bomo tekmovali v SOL, v Slovenski Pre-O ligi, na Pre-O tekmah na Hrvaškem in v Italiji, skušali pa se bomo udeležiti tudi Evropskega in Svetovnega prvenstva v precizni orientaciji v Litvi oziroma na Finskem, če bo vse po sreči pa še petdnevnega tekmovanja O-ringen na Švedskem.

V klub smo sprejeli sedem novih članov. Upamo pa, da se bo članstvo med letom še povečalo.

Po obilni in okusni večerji smo se tako okrepljeni odpravili v pravljično zasneženo trzinsko noč novim izzivom naproti.

 
 1  13. november 2005  Benetke, Italija:  XXVI Meeting Orientamento Venezia

Udeležili smo se znamenite mestne tekme v Benetkah, ki je z leti postala mednarodno zaključno srečanje sezone za orientaciste iz celega sveta. Letos se je po ozkih beneških ulicah, trgih in nad kanali podilo preko 3000 tekmovalcev, kar je že tako ali tako prenatrpane Benetke spremenilo v pravo človeško mravljišče.

Nepozabno doživetje, ki ga ne gre zamuditi!

Rezultati

 
 1  27. oktober 2005  Precizna orientacija ob športnem dnevu ZUIM v Kamniku

V četrtek, 27. 10. 2005, so na srednji šoli Zavoda za usposabljanje invalidne mladine v Kamniku imeli športni dan. Navdušenje nad novimi aktivnostmi, s katerimi se lahko ukvarjajo tudi invalidni, je Ivo Jakovljevič na našo pobudo prenesel na Nika Cankarja, ki je precizno orientacijo vključil v športni dan. Med različnimi aktivnostmi se je okoli 40 dijakinj in dijakov odločilo za precizno orientacijo, za katero nihče izmed njih še nikoli ni slišal. Poleg dijakov je pri tem sodelovalo tudi 11 učiteljev. Najprej so v telovadnici poslušali predavanje in spoznali, za kaj pri tem gre, kjer smo zatem naredili tudi manjše štafetno tekmovanje in nato še posamično na igrišču ZUIM. Večina dijakov je bila na invalidskih vozičkih, kar pa ni predstavljalo nobene ovire, da se ne bi preizkusili v orientacijskem teku ter precizni orientaciji.

Karta

Mnogi dijaki so bili nad tekmovanjem navdušeni in so že povpraševali po krožki, ki ga bomo skušali ob podpori šole v kratkem organizirati.

 
 1  22. oktober 2005  Zaključek Slovenske orientacijske lige 2005

S tekmovanjem JV pokal v Brežicah (22. 10. 2005), se je zaključila Slovenska o-liga 2005.

V ligo smo bili iz OK Trzin prijavljeni le trije tekmovalci: Mateja Keresteš, Anja Babič in Krešo Keresteš. V ligo je bilo prijavljeno 48 tekmovalk in 143 tekmovalcev iz 11 slovenskih klubov.

Mateja in Anja sta tekmovali v isti kategoriji Ž21B, kjer je Mateja zasedla odlično 2. mesto, Anja pa 5. mesto. Krešo je zasedel 5. mesto v kategoriji M21A. OK Trzin je med klubi skupno dosegel 8. mesto, kar ni slabo glede na število tekmovalcev, saj so med vsemi klubi prav tekmovalci iz OK Trzin v povprečju zbrali največ točk na tekmovalca - 52,71 točke/tekmovalca.

Končna razvrstitev lige

 
 1  22. oktober 2005  Pokal Rijeke v Lokvah

Anja in Krešo sta se udeležila orientacijskega tekmovanja v Lokvah na Hrvaškem v neposredni bližini Omladinskega jezera (karta "Gorski raj"). Tekma se je točkovala za Pokal Hrvaške in je bila hkrati finalna tekma v letu 2005.

Anja se je odrezala odlično, saj je v kategoriji Ž21B zmagala! Krešo je v kategoriji M35 osvojil solidno sedmo mesto.

Rezultati

 
 1  16. oktober 2005  5. Zagreb Open - Sprint Cup

Anja in Krešo sta se s sinkom Vidom udeležila šprint tekme v Zagrebu, ki jo je organiziral OK Vihor.

Po številu tekmovalcev je bilo to najbolj množično orientacijsko tekmovanje v tem letu na Hrvaškem, saj je sodelovalo kar 281 tekmovalcev iz štirih držav (med njimi je bilo kar 101 otrok in preko 80 dijakov Geodetske šole). Med otroci je tekmoval tudi Vid, ki ga je celodnevno dogajanje dodobra izčrpalo

Rezultati  Fotografije

 
 1  5. oktober 2005  Jesensko o-srečanje v Trzinu

V soboto, 15. oktobra, je OK Trzin organiziral svojo prvo tekmo v orientacijskem teku. V okviru Orientacijske lige prijateljstva smo pripravili šprint tekmo v obrtno industrijski coni Trzin.

Tekmovanja se je udeležilo več kot sedemdeset tekmovalcev iz Slovenije, Avstrije, Hrvaške, Italije in Latvije. Tekmovalo se je v kategorijah A (dolžina proge 3410 m), B (2610 m), C (1900 m) in D (770 m). Razen tega smo pripravili še otroško kategorijo, v kateri so lahko otroci tekmovali v spremstvu staršev.

Po zaključku tekmovanja v šprintu se je najboljših 10 iz kategorije A in najboljših 5 iz kategorije B pomerilo še v SCORE tekmi, kjer je bilo ob skupinskem startu potrebno čim hitreje najti deset kontrol v poljubnem vrstnem redu.

Sponzorji iz območja OIC Trzin so se izkazali in prispevali številne nagrade, tako da smo lahko zmagovalcem v vseh kategorijah razen medalj podelili tudi lepe praktične nagrade.

Pri organizaciji tekmovanja so nam precej pomagali tudi Turistično društvo Trzin, Gasilsko društvo Trzin in številni posamezniki, ki se jim na tem mestu še enkrat lepo zahvaljujemo.

Kljub nekaterim manjšim spodrsljajem lahko rečemo, da je tekmovanje v celoti uspelo. Naš namen je, da bi prireditev pod imenom Jesensko o-srečanje v Trzinu postala tradicionalna in vsako leto le še pridobivala na kakovosti in popularnosti.

Poročilo o tekmi / Fotografije

 
 1  2. oktober 2005  2. Pokal Feuda v Zagrebu

Za zaključek letošnje sezone v precizni orientaciji smo se udeležili še druge tekme za pokal Feuda v Dolini grobov (Dotrščina) v Zagrebu. Slovensko zastopstvo so sestavljali Anja, Mateja, Krešo, Timi in Niko iz OK Trzin ter Fani in Tone iz Društva distrofikov Slovenije.

Tekma je potekala na istem terenu kot prva spomladanska tekma za pokal Feuda, le da smo se tokrat na progo podali v obratni smeri. Morda je bila postavitev tokrat nekoliko težja, tako da smo imeli z določenimi kontrolami kar nekaj težav.

Med Trzinci se je najbolje odrezal Timi Čižek, ki je v svoji kategoriji (Pre-A) ponovno zmagal. V isti kategoriji je medaljo za tretje mesto osvojila Mateja Keresteš, Anja pa je bila četrta.

V elitni kategoriji je Krešo s četrtim mestom le za las zgrešil medaljo. Zmagala je Jasminka Cindrić pred Zdenkom Horjanom in Daliborjem Perkovićem (vsi OK Vihor).

Tokrat so vsi trije slovenski invalidi tekmovali v isti kategoriji (Pre-E) in tako v točkovanju paralimpik osvojili vse tri medalje (1. Niko, 2. Fani, 3. Tone), v odprti konkurenci pa so zasedli deveto, trinajsto in petnajsto mesto.

Krešo in Anja sta z Vidom po tekmi nadaljevala pot v Slavonijo, ostali pa smo se vrnili v Slovenijo. Medalje in pokal smo zalili in "zajedli" v Brežiški špageteriji. Na zdravje!

Rezultati  Fotografije

 
 1  25. september 2005  Mostec:  3. tekma Slovenske Pre-O lige 2005

Zadnja tekma letošnje Pre-O lige je potekala v Mostecu pod Rožnikom v Ljubljani. Tokrat nam je bilo naklonjeno tudi vreme: čeprav je bila na koledarju že jesen, je proti koncu tekmovanja posijalo celo sonce.

Konkurenco so ponovno sestavljali tekmovalci iz Slovenije, Hrvaške in Italije. V kategoriji paralimpik pa smo lahko opazili nekaj novih obrazov.

V kategoriji Pre-A je tokrat zmago pospravil Brane Strnad iz OK Komenda. Za njim sta se zvrstila Dalibor Perković iz OK Vihor in Niko Čižek iz OK Trzin. Anja Babič (OK Trzin) je osvojila osmo mesto.

V kategoriji Pre-B je ponovno zmagal Timi Čižek (OK Trzin). Na drugo mesto se je uvrstil Brane Strnad, ki se je preizkusil tudi v tej kategoriji, tretja pa je bila Fanika Trunkelj iz Društva distrofikov Slovenije (v prihodnjem letu pa že tudi članica našega kluba).

Konkurenca v kategoriji Pre-N je zmeraj večja! Še tretjo zaporedno zmago je slavila že izkušena Andrea De Monte iz Trsta, za njo pa sta se zvrstila Jonas Trojer (brez kluba) in Miha Hribernik (OK Komenda).

Ker je bila to zadnja tekma letošnje Pre-O lige, smo razglasili in nagradili tudi skupne zmagovalce v slovenski Pre-O ligi 2005. Skupni zmagovalec v kategoriji Pre-A je postal Sandi Kmetič iz OK Polaris, drugo mesto (z istim številom točk) je osvojil Niko Čižek, tretje pa Ivo Tišljar iz POK Maksimir.

V kategoriji Pre-B je prvak Slovenske Pre-O lige 2005 postal Timi Čižek iz OK Trzin. Čestitamo! Drugi je bil Antonio Lunardon (Misquilenses Orienteering) iz Italije, tretja pa Katarina Bremšak iz OK Komenda. Skupnih zmagovalcev v kategoriji Pre-N nismo razglasili, je pa bila posebne pohvale deležna Andrea De Monte, ki je v tej kategoriji zmagala na vseh treh tekmah.

Zmagovalci tekme so prejeli medalje in praktične nagrade, zmagovalci lige pa lične steklene pokale in praktične nagrade. Na tem mestu bi se še enkrat radi zahvalili vinski kleti Goriška Brda, ki je na vseh tekmah Slovenske Pre-O lige 2005 prispevala svoja kvalitetna vina za nagrade v kategoriji Pre-A.

Prvo Slovensko Pre-O ligo v zgodovini smo tako spravili pod streho. Naslednje leto nas čaka že nova liga, dodatno pa bo organizirana tudi tekma za državno prvenstvo, na kateri bomo dobili prvega državnega prvaka v precizni orientaciji.

Poročilo o tekmi / Fotografije  Skupni rezultati Pre-O lige

 
 1  3. september 2005  Promocijska tekma v precizni orientaciji na Madžarskem

Anja, Krešo in Niko iz OK Trzin ter Fani iz DDS smo se udeležili promocijske tekme v  precizni orientaciji ob Blatnem jezeru na Madžarskem. V Balatonfüredu, kjer je sicer potekalo tekmovanje v orientacijskem teku (šprintu), so vzporedno pripravili še tekmo v precizni orientaciji.

Proga je bila postavljena v parku ob obali Blatnega jezera. V odmoru med kvalifikacijami in finalom šprinta je bilo dovolj časa, tako da se je v precizni orientaciji preizkusilo več kot sedemdeset tekmovalcev. 

Zahtevnost kontrolnih točk ni bila velika, zato je kar 24 tekmovalcev zbralo vse možne točke. O vrstnem redu je tako odločala predvsem hitrost na edini časovni kontroli. Anja in Krešo sta bila v tem elementu med boljšimi, vendar sta imela žal po eno kontrolo odgovorjeno narobe, kar ju je v skupni uvrstitvi potisnilo na 25. oziroma 29. mesto. Tudi Niko se ni odrezal bistveno bolje; čeprav je ostal brez napak, pa je bil na časovni kontroli med počasnejšimi, tako da je na koncu pristal na 22. mestu. Fani je z dvema napačnima odgovoroma zasedla 59. mesto.

Kljub nezahtevni tekmi pa nam ni bilo žal, da smo se odpravili na tako dolgo pot, saj smo bili poplačani z lepim vremenom, čudovito okolico, novimi izkušnjami in ogrsko salamo.

Rezultati  Fotografije

 
 1  11. junij 2005  Pre-O tekma v parku gradu Miramare v Trstu

Udeležili smo se še druge letošnje tekme italijanske pre-o lige Coppa Italia Trail-O v Trstu. Na vrsti je bil spet Miramare - prizorišče, ki nam je ostalo v lepem spominu že od lani. Tokrat smo s seboj pripeljali že kar spodobno četico tekmovalcev, ki so zapolnili sicer precej prazne italijanske vrste v kategoriji paralimpik. Ob že "izkušenih" Faniki, Alešu in sestrah Urh sta se tokrat s precizno orientacijo prvič spopadla še Tone Grlica in Vili Hohnec (oba člana Društva distrofikov Slovenije).

Slovenska odprava se je ponovno odlično odrezala. V open kategoriji sta prvi dve mesti gladko pospravila Mateja in Krešo Keresteš iz OK Trzin (Niko in Anja sta osvojila deveto in deseto mesto). V kategoriji paralimpik pa je zmagala Fanika Trunkelj pred domačinom Antoniom Lunardonom in Nikom Čižkom (OK Trzin). Ostali Slovenci v kategoriji paralimpik so se zvrstili takole: 4. Tone Grlica, 5. Vili Hohnec, 6. sestri Urh in 7. Aleš Žučko.

Lepo vreme, čudovita okolica in povrhu še dobri rezultati so v nas spet pustili prijeten spomin na še eno lepo izpeljano tekmo v precizni orientaciji.

Rezultati  Fotografije

 
 1  5. junij 2005  Park Tivoli:  2. tekma Slovenske Pre-O lige 2005

V nedeljo, 5. junija, smo izpeljali še drugo tekmo Slovenske Pre-O lige 2005. To je bila tekma, ki bi sicer morala biti na programu že 10. aprila, pa nam jo je takrat zagodel vremenski škrat. Vreme se sicer tudi tokrat ni hotelo postaviti povsem na našo stran (oblaki so ves čas grozili), a se je tekmovanje kljub vsemu končalo na suhem. Žal pa je grožnja z dežjem nekatere odvrnila od nastopa, tako da je bila udeležba nekoliko slabša, kot smo pričakovali. Vseeno pa se je zbrala večina naših "starih znancev" iz Hrvaške in Italije, tako da smo imeli kljub vsemu spodobno mednarodno udeležbo.

Kontrolne točke so bile postavljene delno v parku, delno pa tudi v gozdu, ki se ga je dalo opazovati s samega roba parka, tako da smo na koncu dobili zanimivo kombinacijo gozdne in park orientacije.

V kategoriji Pre-A je tokrat zmago slavil organizator Feud Cupa v Zagrebu Ivo Tišljar iz POK Maksimir. Na drugo mesto se je zavihtel Niko Čižek iz OK Trzin, tretji pa je bil še en Hrvat, Zdenko Horjan iz OK Vihor. Anja in Mateja, ki sta morali pomagati pri organizaciji tekmovanja, sta se kljub polni zasedenosti na hitro spustili na progo in osvojili sedmo oziroma deseto mesto.

Odlično se je tokrat odrezal naš mladi Trzinec Timi Čižek, ki je v kategoriji Pre-B zmagal pred Italijanom Antoniom Lunardonom in Žigo Urankarjem iz OK Komenda.

V kategoriji Pre-N smo imeli tokrat dve tekmovalki: ponovno je zmagala Andrea De Monte iz CAI XXX Ottobre iz Trsta, drugo mesto pa je osvojila Petra Bulić iz OK Vihor (Zagreb).

Dve medalji za OK Trzin. Hura!

Poročilo o tekmi / Fotografije

 
 1  29. maj 2005  Državno prvenstvo v šprintu na Rogli

Udeležili smo se državnega prvenstva v šprintu na Pohorju. Tekmovala sta Mateja in Timi, ki se je tokrat prvič preizkusil v teku in na svoji debitantski preizkušnji osvojil odlično drugo mesto. Prisoten je bil tudi Krešo, ki pa žal tokrat ni mogel tekmovati, saj je opravljal delo kontrolorja.

Lepo vreme, lepa narava, dober pohorski lonec!

Rezultati  Fotografije

 
 1  15. maj 2005  Bitnje pri Kranju:  1. tekma Slovenske Pre-O lige 2005

Končno smo jo dočakali: prvo tekmo novo ustanovljene Slovenske Pre-O lige. V Zgornjih Bitnjah pri Kranju so se v precizni orientaciji pomerili tekmovalci iz Slovenije, Italije in Hrvaške. Kljub muhastemu vremenu, ki se je odločilo na vsak način deževati, smo izpeljali zanimivo tekmovanje po gozdnih poteh in stranpoteh na obrobju vasi, tako da so se lahko vsi tekmovalci (med katerimi je bilo precej takih, ki so se s tem športom zares srečali prvič) prepričali, da je lahko tudi orientacija, kjer ni potrebno biti hitrih nog, izredno privlačna.

Tekmovalni center in ciljni prostor smo postavili pred kitajsko restavracijo Happy Garden. Po prihodu na cilj so vsi udeleženci prejeli juho ali spomladanski zvitek, seveda pa so si lahko po želji privoščili tudi obilnejšo kitajsko pojedino.

Med sedemnajstimi tekmovalci v kategoriji Pre-A je zmagal Sandi Kmetič iz OK Polaris pred Renatom Pelessonijem iz Italije in klubskim kolegom Dušanom Petrovičem. Niko Čižek iz OK Trzin je bil deseti.

V kategoriji Pre-B so blesteli mladi tekmovalci iz OK Komenda. V konkurenci trinajstih tekmovalcev je zmagala Katarina Bremšak, druga je bila Barbara Prezelj, tretji pa Matjaž Pahor. Timi Čižek iz OK Trzin je bil šesti. Eno tekmovalko (in zmagovalko) smo imeli tudi v kategoriji Pre-N. Odlično se je odrezala Andrea De Monte iz Trsta.

Zmagovalci so dobili medalje in praktične nagrade. Nagrade za zmagovalce v kategoriji Pre-A je prispevala vinska klet Goriška Brda.

Ker so bili na koncu tekmovalci s tekmovanjem zelo zadovoljni (Krešo je postavil zanimivo progo), smo lahko tudi v klubu z organizacijo naše prve tekme povsem zadovoljni. Žal je zmanjkalo nekaj zastavic, ampak to bo očitno davek, ki ga bomo morali še večkrat plačati.

Poročilo o tekmi / Fotografije

 
 1  8. maj 2005  Florijanov sejem v Trzinu

V nedeljo, 8. maja smo se predstavili na tradicionalnem Florijanovem sejmu v Trzinu. Postavili smo stojnico s predstavitvijo kluba in naše dejavnosti, hkrati pa smo organizirali tudi orientacijski tek okoli osnovne šole Trzin in iskanje podob svetega Florijana, zaščitnika Trzina.

Vse 4 podobe sv. Florijana (gasilski dom, cerkev Sv. Florijana, Florijanovo znamenje ob Mengeški cesti, kapelica pri križišču Jemčeve in Grajske ceste) so našli: Franc Florjančič, Marjeta Rink, Zoran Rink, Jelka Šenk in Žiga Vehovec. Čestitamo!

 

Rezultati orientacijskega teka okoli šole

Fotoreportaža

 
 1  7. maj 2005  Feud Cup v Zagrebu

Anja, Mateja, Krešo in Niko iz OK Trzin ter Fani in Ivo iz Društva distrofikov Slovenije smo se udeležili prve prave tekme v precizni orientaciji na Hrvaškem. Pod nazivom "Pokal Feuda" bo to tekmovanje postalo tradicionalno: zaenkrat bo potekalo dvakrat na leto (druga letošnja tekma bo 2. oktobra).

Za slovensko odpravo se je tekmovanje končalo izredno uspešno: prav vsi smo se vrnili z medaljo! Mateja in Anja sta osvojili prvo in drugo mesto v kategoriji Pre-A! Krešo je bil v kategoriji Pre-E tretji (zmagal je Zdenko Horjan iz OK Vihor), Niko pa peti (kot edini paraolimpijec v tej kategoriji pa se seveda ni mogel izogniti zmagi v kategoriji Pre-E/paralimpik).

S tem pa slovenskih medalj še ni bilo konec! Že na svoji prvi tekmi v življenju sta tudi oba novopečena orientacista iz vrst Društva distrofikov Slovenije osvojila medalji: Fani je bila druga, Ivo pa tretji v kategoriji Pre-A/paralimpik (v tej kategoriji je sicer zmagal Antonio Lunardon iz Italije).

Tekmovanje v "Dolini grobov" pri Dotrščini nam bo tako vsem ostalo v lepem spominu. Hkrati pa je bila to zadnja priprava za prvo tekmo Slovenske Pre-O lige, ki jo vsi že tako težko pričakujemo. Na njo smo na koncu povabili tudi kolege iz Hrvaške in Antonia iz Italije, tako da si lahko obetamo lepo tekmo z mednarodno udeležbo.

Rezultati  Fotografije

 
 1  24. april 2005  Slovenska orientacijska liga na Lomah pri Črnem Vrhu

Mateja in Krešo sta se udeležila tekme Slovenske orientacijske lige na Lomah pri Črnem Vrhu. Zahteven kraški teren, kjer je bila glavna ovira drseč teren zaradi dežja. Dež je bil tako neugnan, da je Krešu celo razpadla karta.

Rezultati

 
 1  23. april 2005  Orientacijska liga prijateljstva v Idriji

Mateja in Krešo sta se udeležila mestne tekme Orientacijske lige prijateljstva v Idriji. V kategoriji A je bila proga dolga 3200 m s kar nekaj več vzpona kot smo ga vajeni na tekmah v sprintu - zato nekoliko slabši časi v rezultatih mestne tekme.

Rezultati

 
 1  15. april 2005  
Predstavitev orientacijskega teka in sistema šolskega orientacijskega teka na OŠ Mengeš.

 
 1  10. april 2005  Tekma v Tivoliju prestavljena

Danes bi morala biti v parku Tivoli prva letošnja tekma v na novo ustanovljeni Slovenski Pre-O ligi. Pa nam jo je zagodel vremenski škrat. Če bi šli nekoliko višje v hribe bi lahko sicer priredili prvo ski-pre-o tekmo, a je večina udeležencev sani že pospravila na podstrešje:)

Kaj hočemo: slab začetek, morda pa zato toliko boljši konec. Tekma je sedaj prestavljena na nedeljo, 5. junija. Vsi ostali bližnji termini so zasedeni ali iz takšnih in drugačnih razlogov ne ustrezajo. Na tekmo se bo potrebno ponovno prijaviti, ko bo na naši spletni strani objavljena prijavnica. Seveda pa bo še prej na vrsti tekma na Crngrobu 15. maja.

 
 1  5. april 2005  
S podjetjem Planet Sport d.o.o. smo se dogovorili o sodelovanju pri promoviranju kompasov in opreme znamke SUUNTO.

 
 1  2. april 2005  Trening v Tivoliju

V soboto ob 11h smo se zbrali na prvem treningu za slušatelje predstavitve precizne orientacije izpred dobrih dveh tednov. Skoraj vsi, ki so prišli na predstavitev precizne orientacije na Društvo distrofikov Slovenije 15. marca, so se udeležili tudi praktične demonstracije v parku Tivoli.

Sprehodili smo se po trasi lanske Tivolske tekme in "predebatirali" vseh štirinajst kontrolnih točk. Improvizirali smo tudi dve časovni kontroli, tako da so bodoči tekmovalci spoznali tudi ta vidik precizne orientacije.

Šesterica se je odločila za nastop na prvi tekmi Slovenske Pre-O lige naslednjo nedeljo. Krešo je obljubil, da bo zanje do takrat skušal priskrbeti kompase. Novopečeni tekmovalci v precizni orientaciji so tako postali: Ivo Jakovljevič, Fanika Trunkelj, brata Marjan in David Benkovič ter sestri Katica in Helena Urh (vsi člani Društva distrofikov Slovenije).

Vsi skupaj že komaj čakamo prvo tekmo; Pre-O scena na Slovenskem se začenja!

Fotografije

 
 1  31. marec 2005  
Dobili smo klubske drese. Naročili smo jih pri švedskem proizvajalcu Kämpéla Sport. Sedaj bomo lepi in enotni.

 
 1  26. marec 2005  Državno prvenstvo na dolge proge v Udin borštu

Krešo se je udeležil Državnega prvenstva na dolge proge in druge tekme OSL v Udin borštu pri Kranju.

Rezultati

 
 1  15. marec 2005  Predstavitev precizne orientacije na Društvu distrofikov

Ob 16. uri je v prostorih Društva distrofikov Slovenije (Linhartova 1, Ljubljana) potekala prva letošnja predstavitev precizne orientacije. Krešo Keresteš in Niko Čižek sva navzočim predstavila orientacijski tek ter predvsem precizno orientacijo, kot športno panogo, namenjeno vsem ljudem, ne glede na spol, starost in telesne sposobnosti.

Srečanja se je udeležilo približno petnajst slušateljev, večinoma članov Društva distrofikov Slovenije. Ker je bila ideja o možnosti udejstvovanja invalidov z zanimivim, a do sedaj še nepoznanim športom zelo lepo sprejeta, smo se odločili še za praktično demonstracijo precizne orientacije v naravi. Tako smo se dogovorili, da bomo v soboto, 2. aprila v Tivoliju opravili prvi trening za tiste slušatelje, ki bi jih ta šport zanimal.

 
 1  12. in 13. marec 2005  Lipica Open 2005

Anja in Krešo sta se udeležila dvodnevnega tekmovanja Lipica Open 2005 v Dutovljah.

Rezultati

 
 1  5. in 6. marec 2005  OrienteeringOnline.spring/2005

Udeležili smo se dvodnevnega tekmovanja OrienteeringOnline.spring/2005 v Ajdovščini.

Rezultati

 
 1  12. februar 2005  Pre-O tekma v parku Villa Revoltella v Trstu

Po prvem nastopu v orientacijskem teku prejšnji teden smo se prvič kot člani kluba OK Trzin predstavili tudi na tekmi v precizni orientaciji. Tržaški klub CAI XXX Ottobre je organiziral prvo letošnjo preizkušnjo v italijanski ligi Trail-O.

Kljub nekoliko turobnemu vremenu je bila tekma v parku ob vili Revoltella (precej visoko nad Trstom) zelo prijetna in za nas tudi zelo uspešna. Mateja je z maksimalnim številom točk zmagala v kategoriji Open (v uradnih rezultatih je sicer zapisana na drugem mestu, ker je prišlo do napake pri seštevku skupnega časa prvega tekmovalca). Niko pa je zmagal v strahotni konkurenci enega samega tekmovalca v kategoriji Paralimpici. Krešo in Niko sta v kategoriji Open osvojila peto in šesto mesto. Oba sta narobe odgovorila že na prvi časovni kontroli, v nadaljevanju pa se nista pustila več zmesti. Timi je hitro in natančno (najhitreje med vsemi) odgovarjal na obeh časovnih kontrolah, a je kasneje žal pozabil, da so možni tudi odgovori Z, tako da je na koncu pristal na devetem mestu. Anja, zmagovalka prejšnje italijanske tekme v parku Miramare, je imela slab trenutek (ali dva) in je končala na sedemnajstem mestu.

Fotografije  Rezultati

 
 1  12. februar 2005  
Na občnem zboru OZS je bil OK Trzin sprejet v Orientacijsko zvezo Slovenije.

 
 1  6. februar 2005  Orientacijski tek v Suhadolah pri Komendi
Prva udeležba članov OK Trzin na tekmovanju v orientacijskem teku. Anja, Mateja in Krešo so se udeležili prve tekme Osrednjeslovenske lige 2005 v Suhadolah pri Komendi. Krešo je v A kategoriji zasedel sedmo mesto, Mateja in Anja pa v B kategoriji šesto oziroma osmo mesto. Rezultati

 
 1  februar 2005  
Odprli smo klubski transakcijski račun (št. 03131-1000191189) pri SKB banki v Trzinu.

 
 1  januar 2005  

Orientacijski klub Trzin je vpisan v register društev (matična št. 1814141), v poslovni register in v davčni register (davčna št. 90769040).

Izdali smo klubski koledarček.

 
 1  21. november 2004  Rodil se je OK Trzin
V gostišču Adam Ravbar na Rodici je potekal zgodovinski ustanovni občni zbor Orientacijskega kluba Trzin. Pivo in čaj sta tekla v potokih.