Kronika 2006

 

 
 1  12. november 2006  Benetke, Italija:  XXVII Meeting Orientamento Venezia

Spet tradicija – Benetke – labirinti ulic – mostički – turisti – orientacija – ...

Vid, Mateja, Anja, Samo in Krešo, kakor tudi preostalih nekaj prek 3000 tekmovalcev, smo uživali.

Orientacijska sezona 2006 se je zaključila.

Rezultati  Fotografije

 
 1  4. november 2006  Trzin:  Jesensko o-srečanje 2006

Po lanskem uvodnem tekmovanju, ki je potekalo po OIC Trzin, smo se tudi letos zelo potrudili in za tekmovalce priredili lepo tekmovanje. Pripravili smo novo karto, tekmovanje za otroke, poleg zanimivih prog po pobočjih okoliškega gozda je bilo v ciljnem prostoru tudi tekmovanje v labirintu, na cilju so bile za tekmovalce pripravljene mize in klopi, osvežitev in prigrizki, ozvočenje in tudi sanitarije, za najboljše pa unikatne steklene medalje in bogate nagrade naših sponzorjev. A kaj, ko smo zaradi same organizacije imeli veliko težav. Sosedje nam niso dovolili izpeljati poti do cilja po najbližji poti, po končanem tekmovanju si je nekdo privoščil uničiti tudi dve stojali od kontrolnih točk, namesto da bi nam bila Občina Trzin hvaležna, da smo vložili kar veliko denarja za postavitev dveh sanitarnih kabin in tekmovalci niso onesnaževali okolice, nam je ta za to celo zaračunala, češ da je potrebno za postavitev sanitarij in »gadafija« na prireditvah potrebno plačati takso za lokacijsko informacijo. Vseeno smo jim hvaležni, da so nam dovolili prireditev izpeljati na zemljišču, katerega so solastniki in ker so nam za uspešno izpeljano prireditev v občini prispevali za skoraj dve lokacijski informaciji.

Brez sponzorjev, ki so nam pomagali s praktičnimi nagradami, brez finančnih sredstev, ki smo jih prislužili s propagiranjem nekaterih trzinskih podjetij na karti in brez elektrike, ki nam jo je brezplačno nudil sosed, se lahko zahvalimo, da je bilo tekmovanje za klub izpeljano brez izgub.

Letošnjega tekmovanja se je udeležilo 61 tekmovalcev iz šestih držav in še več kot 10 otrok starih od dveh do desetih let. Poleg Slovencev, so nastopili tudi tekmovalci iz Hrvaške, Avstrije, Italije, Litve in Švedske.

Prireditev je bila predstavljena tudi na lokalni televiziji Studio Signal in v občinskem glasilu Odsev.

Prihodnje leto bo tekmovanje potekalo na drugem mestu, vendar bo to štelo tudi za Slovensko orientacijsko ligo. Zaradi tega in še posebej zaradi dosedanje dobre organizacije tega tekmovanja si nadejamo še več tekmovalcev.

Rezultati        Fotografije

Vmesni časi    Izbira poti

 
 1  28. oktober 2006  Šentjernej:  Državno prvenstvo v orientacijskem teku 2006

Gozd med Šentjernejem in Kostanjevico na Krki se imenuje Mali boršt in je med orientacisti že dobro znan, vendar je kljub temu tam potekalo letošnje Državno prvenstvo na klasičnih razdaljah. OK Brežice, ki je prevzelo organizacijo tega pomembnega tekmovanja, ga je uvrstilo v termin, ko navadno organizirajo svoj tradicionalni Jugovzhodni pokal. Udeležili so se ga Mateja, Anja, Samo in Krešo.

Po tekmovanju so podelili nagrade tudi najboljšim v Slovenski orientacijski ligi 2006. V kategoriji Ž21B je Mateja Keresteš osvojila 1. mesto, Anja Babič pa 3. mesto. Samo Kofol in Krešo Keresteš sta v kategoriji M21A osvojila 8. oz. 9. mesto.

Rezultati  Fotografije

 
 1  22. oktober 2006  Vrba na Koroškem, Avstrija:  Pokal treh regij

Po slovenski Lipici Open v Velikem Dolu in italijanski štafetni tekmi v Ovčji vasi, je bila na vrsti še Avstrija. To tekmovanje so pri Vrbi na Koroškem izpeljali orientacisti kluba Naturfreunde Villach. Udeležili so se ga Mateja, Krešo in Samo, kjer sta prva dva v kategorijah M19Kurz in D19Kurz pristala celo na drugem oz. tretjem mestu.

Fotografije

 
 1  15. oktober 2006  Zagreb, Hrvaška:  Zagreb Open 2006

Kaj povedati o tem tekmovanju?

Mestna orientacija – strme zagrebške ulice in parki – otroška tekma – najmnožičnejše tekmovanje na Hrvaškem – veliko sponzorjev – vse to je v Zagrebu pri OK Vihor že TRADICIJA!

Fotografije

Film z otroške tekme

 
 1  8. oktober 2006  Zagreb, Hrvaška:  6. tekma Slovensko-hrvaške Pre-O lige 2006

Zaključek prve Slovensko-hrvaške Pre-O lige v zgodovini človeštva je na žalost izzvenel zelo klavrno. Na finalni tekmi, ki jo je (v resnici na ljubo precej na hitro) organiziral Ivo Tišljar iz OK Maksimir, smo namreč nastopili le tekmovalci iz OK-Trzin in Društva distrofikov Slovenije. Zaradi sporov in nesoglasij med Tišlerjem in ostalimi hrvaškimi privrženci tega športa, so slednji tekmovanje družno bojkotirali. Tako je namesto razburljivega finala tekma dobila podobo klubskega prvenstva OK Trzin.

V najmočnejši kategoriji je v internem obračunu zmago tokrat odnesel obetavni mladinec Timotej Čižek, ki je favoriziranega Kreša Keresteša premagal zaradi boljšega časa na časovnih kontrolah. Fanika je osvojila tretje mesto in s tem tudi zmago v kategoriji A-Paralimpik.

Oster trzinski boj smo videli tudi v kategoriji Pre-B. Tukaj je hitrost na časovnih kontrolah odločala o porazdelitvi vseh treh medalj, saj je celotna prva trojica osvojila enako število točk. Najdaljšo je potegnil še en obetavni mladinec Jonas Trojer, ki je zmagal pred Tonetom Grlico in debitantom Dejanom Podlipnikom. Dejana velja prav posebej pohvaliti, saj je bila to njegova prva tekma v ligi, pa se je s klubskima kolegoma enakovredno potegoval kar za zlato medaljo

Poročilo o tekmi / Fotografije

Po zaključku tekmovanja je sledila še razglasitev skupnih zmagovalcev v Slovensko-hrvaški Pre-O ligi za leto 2006. V najvišji kategoriji je skupno zmago po pričakovanju slavil Krešo Keresteš, z dobrim izkupičkom točk na zadnji tekmi pa se je na skupno tretje mesto prebil še Timi Čižek. Z vrsto dobrih rezultatov na prejšnjih tekmah, je drugo mesto osvojila Jasminka Cindrić Perković iz OK Vihor. V kategoriji Pre-A Paralimpik so vsa tri prva mesta pripadla tekmovalcem iz OK Trzin: zmagal je Niko Čižek pred Faniko Trunkelj in Tonetom Grlico.

Jonas Trojer je bil v celotni ligi edini tekmovalec, ki je sodeloval na vseh šestih tekmah. V skupni razvrstitvi za kategorijo Pre-B je zbral štiri točke več kot Italijanka Tiziana De Monte, tako je tudi zmaga v tej kategoriji odšla v OK Trzin. Za De Montejevo je tretje mesto osvojil še tretji mladinec iz OK Trzin - Gašper Tumpej. Še četrti veliki stekleni pokal za OK Trzin je odšel v roke Toneta Grlice, ki je slavil skupno zmago v kategoriji Pre-B Paralimpik. Z obetavnima predstavama na zadnjih dveh tekmah se je na drugo mesto prebil Ivo Jakovljevič iz Društva distrofikov Slovenije. Zbirko medalj za OK Trzin je zaokrožila Melita Cotič-Trojer, ki je osvojila tretje mesto v tej kategoriji.

Skupno je v Slovensko-hrvaški Pre-O ligi v letu 2006 sodelovalo 71 tekmovalcev iz Slovenije, Hrvaške in Italije. Kljub nekaterim težavam pri organizaciji tekmovanj in zvodenelemu zaključku smo lahko zadovoljni, da je liga zaživela, saj bo ta zanimiv šport lahko preživel le, če bo na voljo dovolj kvalitetnih tekmovanj, dovolj konkurence in dovolj dobre volje med organizatorji in privrženci. Upamo, da bo po porodnih krčih skupna liga šla v svoje drugo mlado leto, se razbohotila in razcvetela ter obogatila navznoter in navzven.

Končna razvrstitev v Slovensko-hrvaški Pre-O ligi 2006

 
 1  6. oktober 2006  Moste pri Komendi:  Šolsko državno prvenstvo v orientacijskem teku

Kot koordinator za šolska tekmovanja, je pri organizaciji tekmovanja sodeloval tudi Krešo, Samo pa prav tako. Tekmovanje je za OŠ Komenda-Moste izvedel OK Komenda. Najboljši šoli sta bili OŠ Komenda-Moste in Gimnazija Jurija Vege iz Idrije. Tekmovanje je bilo popestreno tudi s tekmovanjem v labirintu. Članek o tekmovanju je bil objavljen tudi v reviji "Pil plus".

Rezultati  Fotografije

 
 1  1. oktober 2006  Ljubljana:  3. tekma Slovenske Pre-O lige 2006

Zaključna tekma Slovenske Pre-O lige 2006 je bila zamišljena kot šprint tekmovanje z desetimi časovnimi kontrolami in skrajšanim časom za preostale kontrole. Potekala naj bi ob zelenicah med bloki Bežigrajskega dvora in Plave lagune. Toda katastrofa! Že med postavitvijo proge se je nekdo izmed stanovalcev Bežigrajskega dvora očitno prestrašil oranžno-belih zastavic in poklical varnostnike. Le-ti so z užitkom preprečili postavitev zastavic in onemogočili izvedbo tekmovanja. Večtedenske priprave so tako splavale po vodi; v sili razmer smo lahko organizirali le improvizirano tekmovanje na zelo skrajšani progi po Plavi laguni.

Vsi tekmovalci so tako reševali kar na dva sklopa nalog: za kategorijo A in B. Najbolje se je znašla trzinska trojka Krešo, Mateja in Anja, ki je v tem vrstnem redu osvojila prva tri mesta v kategoriji Pre-A.

V kategoriji Pre-B je zmagala Tiziana De Monte pred Jonasom Trojerjem iz OK Trzin in Ivom Jakovljevičem iz Društva distrofikov Slovenije.

Poročilo o tekmi / Fotografije

Po zaključku tekmovanja je sledila še razglasitev skupnih zmagovalcev v Slovenski Pre-O ligi za leto 2006. V najzahtevnejši kategoriji je z dobrim izkupičkom točk na zadnji tekmi skupno zmago osvojila Anja Babič iz OK Trzin. Drugo mesto je zasedel Ivo Tišljar iz OK Maksimir, tretje pa Dalibor Perković iz OK Vihor. V kategoriji Pre-A Paralimpik so vsa tri prva mesta pripadla tekmovalcem iz OK Trzin: zmagal je Niko Čižek pred Faniko Trunkelj in Melito Cotič-Trojer.

V skupni razvrstitvi za kategorijo Pre-B je veliko kristalno vazo prejela Anja Jenko iz OK Tivoli, druga je bila Italijanka Tiziana De Monte, tretji pa Jonas Trojer iz OK Trzin. V kategoriji Pre-B Paralimpik je skupno zmago slavila Melita Cotič-Trojer iz OK Trzin, drugi je bil Tone Grlica, prav tako OK Trzin, tretji pa Ivo Jakovljevič iz Društva distrofikov Slovenije.

V kategoriji Pre-N je posebno priznanje prejela Andrea De Monte iz Trsta, ki je sodelovala na vseh treh tekmah Slovenske Pre-O lige 2006 in tako z naskokom osvojila prvo mesto.

Končna razvrstitev v Slovenski Pre-O ligi 2006

 
 1  30. september 2006  Sella Valsugana, Italija:  Campionato Trentino Sprint in 9° Coppa Italia Trail-O

Istega dne sta v alpski dolini Sella Valsugana potekali kar dve tekmovanji, Prvenstvo Trentina v orientacijskem teku v šprintu in 9. tekmovanje italijanskega pokala 2006 v precizni orientaciji. Anja in Krešo sta se udeležila obeh tekmovanj in bila z nastopi zadovoljna.

Tekmovanje v šprintu bi lahko preimenovali v kratke proge, saj je bila proga dolga kar 2,9 km z vzponom 125 m in je potekala v gozdu, medtem ko je tokrat tekmovanje v precizni orientaciji potekalo v Italiji prvič v gozdu in bilo temu primerno tudi nekoliko zahtevnejše.

V konkurenci 31 tekmovalcev je Krešo osvojil drugo, Anja pa šesto mesto.

Fotografije

 
 1  22. - 24. september 2006  Uppsala, Švedska:  Nordic Match

Petčlanska ekipa OK Trzina se je na povabilo švedskih organizatorjev kot Slovenska pre-o reprezentanca udeležila ekipnega Nordijskega prvenstva v precizni orientaciji. Dvodnevno tekmovanje je potekalo v Uppsali, dobrih 50 kilometrov severno od Stockholma.

V petek, 22. septembra smo v zgodnjih jutranjih urah poleteli iz Budimpešte. Takoj po pristanku v Nyköpingu smo najeli dva avtomobila, s katerima smo se v naslednjih dneh prevažali po Švedski. Na poti do Uppsale smo si okoli poldneva v Stockholmu pripravili še kratek trening za prvo spoznavanje s švedskim terenom.

Zvečer nas je v Uppsali čakala že prva preizkušnja: nočna tekma v precizni orientaciji. To je bila za nas povsem nova izkušnja. Z naglavno svetilko smo v na trenutke popolni temi osvetljevali posebne svetloboodbijajoče »zastavice«. Najbolje se je odrezal Krešo, ki se je uvrstil v sam vrh.

V soboto in nedeljo sta sledili prva in druga etapa nordijskega ekipnega prvenstva. Sodelovale so po dve ekipi iz Švedske, Norveške in Finske, ena ekipa iz Danske in kot gostje ekipa Slovenije. Pravo presenečenje smo pripravili v soboto, ko smo po prvi etapi pristali kar na četrtem mestu; pred nami sta bili samo obe švedski in prva norveška ekipa. V zelo hudi konkurenci je Krešo bil ponovno naš najboljši. Na treh časovnih kontrolah je za tretjeuvrščenim svetovnim podprvakom Stigom Gerdtmanom skupno zaostal le za 3 sekunde, za drugouvrščenim svetovnim prvakom Martinom Fredholmom za 4 sekunde in le 6 sekund za prvouvršenim Lennartom Wahlgrenom, tretjeuvrščenim na Svetovnem prvenstvu na Finskem v razredu paraolimpik. Na drugi etapi pa smo žal vsi nekoliko preveč grešili, tako sta nas v končni razvrstitvi prehiteli najprej prva finska in nato za las še druga norveška ekipa.

Vrnili smo se v ponedeljek, 25. septembra. Na poti do letališča smo si na kratko ogledali še središče Stockholma. Polni vtisov in bogatejši za nove orientacijske izkušnje smo v poznih večernih urah ponovno ugledali domačo Slovenijo.

Fotografije:  Nordic Match   Stockholm

 
 1  17. september 2006  Škofja Loka:  Državno prvenstvo v precizni orientaciji

V Kamnitniku (Škofja Loka) smo organizirali prvo državno prvenstvo v precizni orientaciji. Vreme nam sicer spet ni bilo povsem naklonjeno, a smo se na to že kar nekako navadili. Po začetni plohi je vendarle posijalo tudi sonce, tako da se je vzdušje hitro izboljšalo.

Proga, ki jo je postavil Krešo, je bila zelo zanimiva. Izmenjevali so se gozd, skalne stene, naselje, travniki in park. Vsega po malem, zelo pestro.

Prva državna prvakinja v zgodovini slovenske precizne orientacije je postala Andreja Anžur iz Komende. Sledili so ji štirje tekmovalci iz našega kluba: Anja, Niko, Timi in Fanika. Niko je postal državni prvak v razredu Paraolimpik, drugo mesto je osvojila Fani.

Obeti slabega vremena so žal doma zadržali precej tekmovalcev, tako da je bila konkurenca temu primerno okrnjena. Na tekmi so sicer sodelovali tudi tekmovalci iz Italije in Hrvaške. V odprti konkurenci se je tako med državno prvakinjo in Anjo na drugo mesto uvrstil Ivo Tišljar (OK Maksimir), vendar njegov rezultat za slovensko državno prvenstvo seveda ni štel.

Poročilo o tekmi / Fotografije

 
 1  3. september 2006  Maksimir - Zagreb, Hrvaška:  4. tekma Slovensko-hrvaške Pre-O lige 2006

V lepem sončnem vremenu smo se udeležili druge letošnje tekme v precizni orientaciji na Hrvaškem. Prvič se je kot organizatorka in postavljavka proge preizkusila Jasminka Cindrić Perković iz OK Vihor in lahko rečemo, da je svojo nalogo opravila z odliko.

OK Trzin je osvojil štiri medalje. Krešo Keresteš je potrdil dobro formo s Svetovnega prvenstva in po pričakovanju slavil v najmočnejši kategoriji Pre-A Open. Drugo medaljo za OK Trzin je v isti kategoriji prispeval zmeraj boljši Timi Čižek, ki je s samo točko zaostanka osvojil tretje mesto (za domačinom Tomislavom Varnico).

V kategoriji Pre-A paralimpik ni bilo velike konkurence, zato je kljub slabemu rezultatu zlato medaljo pobral Niko Čižek. Četrto medaljo za OK Trzin je prispeval Jonas Trojer, ki je moral tokrat v kategoriji Pre-B priznati premoč Tiziani De Monte iz Italije.

Poročilo o tekmi / Fotografije

 
 1  27. avgust 2006  Ovčja vas, Italija:  Državno štafetno prvenstvo

To državno prvenstvo je prvič v zgodovini potekalo izven slovenskih meja. Razlog je bil ta, da se med slovenskimi klubi ni nihče odločil za organizacijo štafetnega tekmovanja. Zato je to tekmovanje potekalo hkrati s štafetami treh regij v Ovčji vasi pri Trbižu. Tekmovanja so se udeležili predvsem tekmovalci iz italijanske Furlanije Julijske krajine, avstrijske Koroške in Slovenije ter tudi drugih regij in Hrvaške.

Krešo je bil med moškimi dvočlanskimi štafetami edini predstavnik kluba in je zato tekmoval v mešani štafeti skupaj s Felixom Meizerjem iz dunajskega MTV Hernals. Po odličnem Felixovem 6. mestu na predaji, je Krešo uvrstitev nekoliko »popravil« na solidno 11. mesto.

Med ženskimi štafetami je OK Trzin imel svojo štafeto, ki sta jo sestavljali Mateja in Anja. Bili sta najboljši Slovenki. Žal sta bili med ženskimi ekipami tudi edini Slovenki in zato njuna uvrstitev ni mogla šteti za Državno prvenstvo

Rezultati  Fotografije

 
 1  4. - 6. avgust 2006  Črni Vrh, Logatec:  Cerkno Cup 2006

Tridnevnega tekmovanja sta se udeležila Samo, v kategoriji M21E in Krešo, v kategoriji M21B. Tradicionalno tekmovanje je v svojem začetku potekalo po strmih bregovih okoli Cerknega, kasneje pa se je vse postopoma selilo na zahtevne vrtačaste terene v okolici Črnega Vrha, Godoviča in Hotedršice. Tudi letos je prva etapa potekala na zahtevnem terenu v okolici Predgriž pri Črnem Vrhu, kjer je tekmovalce dež dobesedno pral. Preostali dve sončni etapi pa sta potekali pri Martinj Hribu pri Logatcu.

Rezultati  Fotografije

 
 1  10. - 12. julij 2006  Joensuu, Finska:  Svetovno prvenstvo v precizni orientaciji

Krešo 4. na svetu in Anja 32.!!!

Slovenci smo se Svetovnega prvenstva v precizni orientaciji, ki je potekalo v Joensuu na Finskem, tokrat prvič udeležili. V času Svetovnih pokalov smo se posamezniki le preizkusili na posameznih tekmovanjih in že takrat uspešno. Npr. na švedskem O-ringnu leta 1999, ko so osvojili odlične rezultate, Niko Čižek 1. mesto s tremi etapnimi zmagami v kategoriji Pre-B, kjer je na eni etapi zmagala tudi Anica Čižek, v kategoriji Pre-E pa je 8. mesto osvojil Krešo Keresteš. Leta 2004, ko je bilo na Švedskem 1. Svetovno prvenstvo, smo v Sloveniji šele izpeljali prvo tekmovanje v precizni orientaciji. Leto kasneje je bilo Svetovno prvenstvo na Japonskem, kar je bilo za nas predaleč in predrago. Zato je bilo leto 2006 tisto pravo, da smo se na tekmovanje dobro pripravili.

Reportaža

 
 1  8. julij 2006  Riga, Latvija:  Rigas 1. čempionats

Anja in Krešo sta se na svoji poti ustavila tudi v Rigi in se tam udeležila 1. prvenstva Rige v precizni orientaciji. Tekmovanje, ki je potekalo v mestnem parku Kronvalda ni bilo zahtevno, saj je bilo bolj promocijskega značaja. Zato je od tekmovalcev zahtevalo predvsem določanje pravih dreves in njihovih strani. Moteče so bile le netočno označene kontrole na karti. Zato sta zaradi slabšega odnosa do tekmovanja Anja in Krešo končala na drugem oz. tretjem mestu.

Fotografije

 
 1  6. julij 2006  Druskininkai, Litva:  TAKAS 2006

Na poti na Finsko sta se Anja in Krešo ustavila tudi v Mariampolu, kjer sta se preizkusila na progah ETOC, kjer so nedolgo pred tem tekmovali njuni klubski kolegi. Še istega dne sta pot nadaljevala na Svetovno mladinsko prvenstvo (JWOC) v Druskininkai, kjer je ob tem potekalo tudi petdnevno tradicionalno tekmovanje Takas. Žal na tekmovanju ni sodelovala Slovenska mladinska reprezentanca, sta se pa sama vseeno udeležila ene izmed etap v open kategoriji in takoj zatem pot nadaljevala naprej proti severu.

Litvanski teren je bil ravno takšen, kakršnega si lahko predstavljate že s karte. Izredno razgiban, nekamnit, ponekod močviren, drugod bolj zaraščen in s kontrolami, ki jih radi postavijo tudi v ta zaraščena območja. Povsem novo doživetje je bil relief, ki ga na karti predstavljajo plastnice v oblikah značilnimi za vse baltske dežele. Ta relief je poln hribčkov nenavadnih podolgovatih in zavitih oblik, razpotegnjenih nosov, grap in grebenov, kjer je včasih iz  plastnic težko razbrati, kje se teren dviga in kje spušča.

Ne le zaradi tekmovanja, ampak tudi zaradi doživetij in spoznavanja nepoznane dežele, jima je Litva ostala ena najlepših dežel na poti.

Fotografije

 
 1  29. junij - 2. julij 2006  Škofja Loka:  EYOC 2006

EYOC ali Evropsko orientacijsko prvenstvo mladih je organiziral Škofjeloški OK, ki je ob organizaciji najpomembnejšega tekmovanja pri nas, potreboval pomoč tudi drugih orientacistov.

Iz našega kluba jim je na pomoč priskočil Krešo, ki je bil zadolžen za karte na štartu. Sodeloval je na tekmovanju v šprintu, ki je potekalo v samem centru Škofje Loke in na tekmovanju na dolge razdalje, ki je potekalo na Jelovici. Na štafetnem tekmovanju, ki je potekalo pri Crngrobu, jim ni mogel več pomagati, saj sta se z Anjo že odpravljala na dolgo pot z avtom, na Svetovno prvenstvo v precizni orientaciji v finski Joensuu.

Fotografije

 
 1  junij / julij 2006  Risanje nove karte

Konec junija so z izdelavo naše nove karte za orientacijski tek pričeli češki risalci. Zdeněk Sokolář in Jan Drbal sta že zelo priznana risalca, ki sta že večkrat izdelovala karte v Sloveniji, pridružil pa se jima je tudi Ondřej Dostál. Ker v klubu nimamo zadostnih sredstev, smo bivanje za risalce organizirali kar pri Niku in Timiju doma, ki sta iz lastnega žepa pokrila tudi vse stroške izdelave. Te jim bomo povrnili takoj, ko bo to mogoče.

Karta naj bi bila prvič uporabljena za letošnje Jesensko O-srečanje in prihodnje leto, ko bo to tekmovanje štelo tudi za Slovensko orientacijsko ligo 2007. Karto bomo redno uporabljali predvsem za klubske treninge.

 
 1  16. - 18. junij 2006  Marijampole, Litva:  Evropsko prvenstvo v precizni orientaciji

Slovenska državna reprezentanca v postavi Niko Čižek, Timi Čižek in Fanika Trunkelj (vsi OK Trzin) se je udeležila evropskega prvenstva v precizni orientaciji, ki je potekalo od 16. do 18. junija v Litvi.

Popotni dnevnik / Fotografije

 
 1  17. junij 2006  Ljubljana:  Dan športa invalidov

Zveza za šport invalidov Slovenije je v ljubljanskem BTC organizirala prvi Dan športa invalidov, kjer so se predstavili mnogi športi, s katerimi se invalidi lahko ukvarjajo. Med temi športi je tudi precizna orientacija, ki sta jo obiskovalcem predstavila Mateja in Krešo ter Ivo Jakovljevič iz Društva distrofikov Slovenije.

 
 1  11. junij 2006  Miramare - Trst, Italija:  Coppa Italia Trail-O

Kot zadnjo preizkušnjo pred odhodom na evropsko prvenstvo smo se udeležili nam že dobro poznane (in zaradi lepe okolice tudi izredno priljubljene) tekme v parku gradu Miramare v Trstu. Številno slovensko zastopstvo je skorajda preseglo kapacitete organizatorja, ki pa je tekmovanje, tako kot zmeraj, kljub temu izpeljal tradicionalno dobro.

Tokrat je bila proga speljana po do sedaj za nas še neznanih predelih parka, kar jo je naredilo za odtenek težjo, kot običajno in s tem še bolj zanimivo.

OK Trzin je ekipno navdušil. Timi, Niko, Krešo in Anja so (v istem vrstnem redu) zasedli mesta od 2 do 5. Fani je bila osma, posebej pa velja pohvaliti tudi Dejana Podlipnika, ki je na svoji prvi tekmi sploh zasedel odlično 12. mesto med skupno 31. tekmovalci (z istim številom točk, kot četrtouvrščeni Krešo, a slabšim dosežkom na časovnih kontrolah).

Rezultati

 
 1  10. junij 2006  Vojsko:  Državno prvenstvo na srednjih razdaljah

Vojsko in okoliška planota na idrijskem koncu, je bila tokrat od ustanovitve OZS že drugič na koledarju tekmovanj. Žal prejšnje leto tekmovanje zaradi obilne zime, tekmovanje ni bilo izvedljivo. Tokrat je OK Azimut tekmovanje vseeno uspel izvesti na težkem kraškem terenu, pri tem pa jim je pomagal tudi naš član Samo Kofol, ki je še leto prej bil član domačega kluba iz Idrije in Cerknega.

Krešo Keresteš: "Po štartu mi je vse kazalo obetavno, vendar pa so se težave pričele takoj po 7. kontroli. 8. kontrola, ki bi morala biti oddaljena le slabih 200 metrov, je bila zame kot zakleta. Tudi teren se mi s karto ni nikakor ujel. Šele po dobrih osemnajstih minutah, mi je kontrolo uspelo najti, vendar mi teren tudi takrat v primerjavi s karto ni najbolje ustrezal. Podobne težave, ki jih sam pripisujem predvsem delno slabi karti, so se nadaljevale pred in po 10. kontroli, kjer sem za 100 m oddaljeno 11. kontrolo ponovno potreboval rekordnih 10 minut. Po rezultatih sodeč so podobne težave morali imeti tudi sotekmovalci, saj bi rezultat s časom 60 minut za progo dolgo 2,8 km in 170 m vzponom zadoščal celo za 5. mesto. Kljub mojim ogromnim napakam v svoji kategoriji M35 nisem pristal na zadnjem mestu, temveč na zelo slabem 15. mestu." S progo je imela težave tudi Anja v kategoriji Ž21, ki je tekmovanje predčasno končala.

Od Vlada Sedeja smo po tekmovanju izvedeli, da so na Vojskem v osemdesetih letih že potekala orientacijska tekmovanja in glede na čudovit orientacijsko zahteven teren upam, da se bomo tja kmalu vrnili.

Rezultati

 
 1  3. junij 2006  Trzin:  Državno prvenstvo v šolskem orientacijskem teku

S pripravo sistema tekmovanj v šolskem orientacijskem teku, ki je za šole pripravnejši od orientacijskega teka, ker se odvija na njihovih šolskih dvoriščih, ker od učencev ne zahteva veliko orientacijskega znanja in predvsem, ker je izdelava karte cenejša in je to obliko orientacijskega teka možno izvajati tudi med samim poukom, smo prvo tekmovanje, za katero se trudimo, da bi postalo bolje zapisano med Šolskimi športnimi tekmovanji Ministrstva za šolstvo in šport, organizirali sami ob podpori OŠ Trzin, ki je bila uradno izvajalec tekmovanja.

Med posamezniki velja omeniti posamezni zmagi domačinov Ule Dremel in Klemna Verbovška, ki sta si s tem prislužila tudi potovanje na orientacijsko tekmovanje v Benetke. Navdušenje pri domačih tekmovalcih, ki so tudi ekipno zmagali na tekmovanju, je bilo veliko, da je šola učiteljici iz Trsta za naslednje leto obljubila šolsko izmenjavo, kjer bi glavna tema izmenjave bil prav orientacijski tek, a se je kasneje obljuba izkazala za prazno.

Tekmovanje je bilo zelo dobro tudi medijsko podprto. Snemali so se odlomki za nov promocijski DVD, v glasilu Šport mladih je bil šolski orientacijski tek glavna tema oktobrske številke, članek je bil objavljen tudi v občinskem glasilu Odsev.

Rezultati  Fotografije

 
 1  28. maj 2006  Murska Sobota:  Thermenland Open 2006 – Prologue

Po organizaciji tekmovanj na Rogli, smo se odpravili v Mursko Soboto na tekmovanje Thermenland Open. Za to tekmovanje je značilno, da se izvaja prav na območjih, kjer so termalna kopališča in zdravilišča. Tokrat se je to pričelo s prologom in nasploh prvič pri nas.

OK Severovzhod se je povezal v t.i. mednarodno društvo Thermenland Open OC, ki ga sestavljata tudi avstrijski TV Fürstenfeld in madžarski Zalaegerszeg TC in je verjetno nastalo predvsem zaradi soorganizacije tradicionalnega tekmovanja Thermenland Open. Tako so domačemu klubu predvsem pomagali tudi kolegi iz sosedstva, da so tako po Fazaneriji in murskosoboškem mestnem parku izvedli uspešno tekmovanje v šprintu.

Tekmovanje se je za naš klub izkazalo kot zelo uspešno, saj smo se prav vsi, ki smo nastopili, pristali na stopničkah, Mateja in Anja sta v kategoriji W21Long zasedli 1. in 2. mesto, Krešo pa v kategoriji M21Long 3. mesto.

Lahko se pohvalimo, da smo pri izvedbi tekmovanja tudi sami pomagali, saj smo organizatorju posodili štartni uri. Uri si je OK Severovzhod še enkrat izposodil za neko vojaško orientacijsko tekmovanje, vendar so na izposojevalnino kar pozabili.

Fotografije

 
 1  27. maj 2006  Rogla: Tekmovanje v orientacijskem teku - ŠPRINT
 1  27. maj 2006  Rogla:  2. tekma Slovenske Pre-O lige 2006

Na Rogli je v soboto, 27. maja, OK Trzin pripravil kar dvojni program. Tekmovanju v precizni orientaciji, ki je štelo za Slovensko Pre-O ligo, je sledil še šprint v v orientacijskem teku. Vodja tekmovanja v precizni orientaciji je bila Mateja Keresteš, vodja šprinta pa njen brat Krešo. Oba sta bila tudi v vlogi postavljavcev prog.

Pester program je privabil dokaj veliko število tekmovalcev iz Slovenije, Hrvaške in Italije. V precizni orientaciji je v najvišji kategoriji blestel OK Vihor iz Zagreba, saj so njihovi tekmovalci zasedli vsa prva tri mesta, med prvo deveterico pa imeli še tri druge tekmovalce. Izmed tekmovalcev OK Trzin se je s petim mestom najbolje odrezala Anja Babič.

V kategoriji Pre-B je dobro tekmoval Tone Grlica, ki je v razvrstitvi Open zasedel tretje mesto, v razvrstitvi Paralimpik pa seveda zmagal (pred klubskim kolegom Gorazdom Jakšetom).

Poročilo o tekmi v precizni orientaciji / Fotografije

Po kratkem odmoru je sledil še šprint v orientacijskem teku. Najboljšo predstavo je pokazal Edi Ocvirk iz HPD Japetić. Na drugo mesto se je uvrstil Lino Legac, ki je branil barve OK Ursusa, odličen tretji pa je bil hitro napredujoči Jure Zmrzlikar iz OK Komende. Med dekleti je bila najhitrejša Hrvatica Tena Sakar, ki je sicer tudi tekla za OK Ursus.

Tekmovanje se je zaključilo s podelitvijo priznanj za zmagovalce, ki smo jo popestrili še z posebnimi nagradami za najboljše v kombinaciji precizna orientacija-orientacijski tek.

Poročilo o tekmi v orientacijskem teku / Fotografije

 
 1  14. maj 2006  Piran: Državno prvenstvo ŠPRINT & WRE

V Piranu smo v nedeljo, 14. maja, v lepem sončnem vremenu izpeljali naš največji letošnji organizacijski zalogaj: državno prvenstvo v orientacijskem teku v kategoriji šprint.

Prireditev je sodila v sklop različnih športnih dogodkov, ki so na obali že ves mesec potekali pod skupnim imenom Festival športa. Orientacijski tek po ulicah slikovitega Pirana je privabil številne tekmovalce tako iz Slovenije, kot tudi iz mnogih drugih evropskih držav.

Štartno-ciljni prostor je bil postavljen na Tartinijevem trgu, tako da so lahko številni gledalci spremljali štart tekmovalcev in na koncu spet njihov prihod v cilj. Glavni spektakel je predstavljalo tekmovanje v elitnih kategorijah M21E in Ž21E, ki se je točkovalo tudi za svetovno lestvico WRE.

Med "elitaši" se je skozi labirint Piranski ulic najhitreje prebil Marco Seppi iz Bologne. Med dekleti je v isti kategoriji slavila njegova someščanka Michela Guizzardi.

Kljub (že običajnim) zapletom s Sport-Identom je prireditev dobro uspela. Glavni organizator, Samo Kofol in vsi ostali člani OK Trzin, ki smo sodelovali pri organizaciji, smo bili na koncu sicer utrujeni a zato zadovoljni in bogatejši za kar nekaj novih izkušenj.

Spletna stran tekmovanja

 

 1  7. maj 2006  Florijanov sejem v Trzinu

V nedeljo, 7. maja smo že drugo leto zapored sodelovali na tradicionalnem Florijanovem sejmu v Trzinu. Postavili smo stojnico, s katero smo predstavljali klub in njegove dejavnosti. Tokrat smo bili tudi enotno oblečeni, saj smo le nekaj dni nazaj dobili klubske majice z našitkom (logotipom kluba).

Za nas je osrednji dogodek predstavljalo tekmovanje v orientacijskem teku, ki se je pričelo ob 15h. Na karti osnovne šole Trzin je Krešo Keresteš postavil tri proge, tako da so lahko udeleženci izbirali med tremi težavnostnimi stopnjami (A, B in C).

V najzahtevnejši kategoriji A je bilo potrebno preteči tri kroge okoli šole in pri tem poiskati (in obiskati) 30 kontrolnih točk. Z 2,4 km dolgo progo je najhitreje opravil Gregor Anderluh, član OK Ursus iz Ljubljane. Za svoj trojni obhod je potreboval 12 minut in 23 sekund. Slabo minuto več je potreboval Srečko Omejc iz OK Komenda, še dvajset sekund počasnejši pa je bil tretje uvrščeni Klemen Kenda iz OK Azimut.

Proga v kategoriji B je bila dolga 1,5 km in je zahtevala od tekmovalcev, da v dveh krogih okoli šole v pravilnem vrstnem redu kar najhitreje obiščejo 20 kontrolnih točk. To nalogo je najhitreje opravil Matic Omejc iz OK Komenda. V tej kategoriji je bilo kar nekaj tekmovalcev diskvalificiranih, saj so kontrolne točke obiskali v napačnem vrstnem redu, oziroma so nekatere kontrolne točke med seboj pomešali.

V kategoriji C je zmagal Blaž Petrovič iz OK Polaris, ki je 600 m dolgo progo z 10 kontrolnimi točkami (en krog okoli šole) pretekel v dobrih šestih minutah.

Rezultati orientacijskega teka

Fotoreportaža

 
 1  22. april 2006  Mačkovci:  3. tekma Slovenske orientacijske lige

Po dveh zgodnjih marčevskih tekmovanjih za SOL v Ajdovščini in v Velikem Dolu na Krasu, je tretja tekma potekala povsem na drugem koncu Slovenije, v Mačkovcih v Prekmurju. Iz kluba sta se je udeležila le Mateja in Krešo.

Karta, ki je bila uporabljena, je bila izdelana že leta 1996 in dopolnjena v septembru 2005, česar pa na terenu ni bilo opaziti, saj so se pri povečavi iz merila 1:15.000 v 1:10.000 na karti pokazale številne pomanjkljivosti. Kljub temu, da je bila karta uporabljena za SOL, na njej ni bilo številke OZS. Sicer je bilo tudi tekmovanje organizirano bolj »na hitro«, biltena ni bilo, tekmovalci smo si morali sami poiskati opise kontrol, ki so bili na roke izdelani, ni se vedlo kje je štart in koliko je oddaljen, tudi za stranišča ni bilo poskrbljeno, kontrole pa so se programirale šele, ko je to ugotovil kontrolor in zaradi tega smo lahko štartali šele kasneje.

Sicer je bil teren čudovit za organizacijo orientacijskega teka, vendar sem na progi daljši od 8 km in z vzponom skoraj 300 m, ki tehnično ni bila zahtevna, vseeno pogrešal osvežitev. Mateja je v svoji kategoriji osvojila 2. mesto, Krešo pa v M21A 4. mesto.

Kljub uvodnim organizacijskim težavam novoustanovljenega OK Severovzhod, smo lahko z izvedbo tekmovanja zadovoljni, saj se je tako v Sloveniji odprl nov orientacijski center. Se pa vseeno sprašujemo, če slučajno njihova kratica SV, ne pomeni hkrati tudi Slovensko vojsko, saj večina njihovih tekmovalcev prihaja prav iz vojaških vrst.

Fotografije

 
 1  21. april 2006  Trening precizne orientacije na Dobenu

Drugi klubski trening precizne orientacije v tem letu je potekal med hribom Debeli vrh in krajem Zgornje Dobeno. Spoznali smo predalpski kraški teren, katerega značilnosti so velike vrtače na hribovitem in kamnitem svetu. Tak teren je eden izmed zahtevnejših, saj prevladujejo predvsem reliefni detajli in kamniti objekti.

Trening je sestavljalo sedem nalog. Krešo je predhodno pripravil predloge z navodili za vsako nalogo. Kontrolne točke so bile vse po vrsti precej zahtevne, zato pa so navodila vsebovala nasvete, ki so nam pomagali pri odločanju. Vsaka izmed nalog nas je naučila nekaj novega: naučili smo se, na kaj vse je potrebno biti pozoren pri sprejemanju odločitve, kako si lahko pomagamo pri identifikaciji pravilnega objekta v naravi, kako čimbolj uspešno generalizirati nadštevilne objekte v naravi, kako ločiti podobne objekte, kako si pomagati z drugimi določljivimi objekti (smer, razdalja do znanih objektov, ...).

Na povratku od zadnje kontrolne točke do izhodišča treninga smo se poizkusili še v linijski orientaciji. Pri tej vrsti orientacije je potrebno ugotoviti, katere zastavice ležijo na liniji in katere izven linije, ki je narisana na karti. Žal nas je pri tem že pričel loviti mrak, tako, da smo morali zelo lep sprehod, po že precej bujno zaraščenem gozdu, počasi zaključiti.

Treninga smo se udeležili vsi člani reprezentance, ki bo poleti odpotovala na Evropsko prvenstvo v Litvi, oziroma na Svetovno prvenstvo na Finskem, ter še dodatno Mateja in Dejan. Zahtevnost treninga nas je na koncu privedla na idejo, da bi v bodoče organizirali dve vrsti treningov: podobno zahtevne za tiste, ki tekmujejo v A kategoriji in nekoliko lažje za vse ostale tekmovalce - začetnike.

Fotografije

 
 1  9. april 2006  Dubravkin put - Zagreb, Hrvaška:  2. tekma Slovensko-hrvaške Pre-O lige 2006

OK Vihor iz Zagreba je v nedeljo, 9. aprila 2006, organiziral prvo letošnjo tekmovanje v precizni orientaciji na Hrvaškem. Tekmovanje, ki je potekalo pod imenom VIHOR PRE-O CHALLENGE, je štelo tudi za letos ustanovljeno Slovensko-hrvaško Pre-O ligo in je bilo tako po Dutovljah že drugo tekmovanje tega ranga.

V lepem vremenu se je ob Dubravkinem putu na Tuškancu - zeleni dolini, ki leži takoj za strogim centrom starega Zagreba - zbralo 31 tekmovalcev iz Hrvaške, Slovenije in Italije. Slovensko zastopstvo je bilo tokrat še številčnejše, kot v prejšnjih dveh ekspedicijah na Hrvaško: letos člansko precej okrepljeni OK Trzin je na tekmo pripeljal kar devet svojih tekmovalcev in - ne boste verjeli - domov odnesel kar 6 medalj!

Končno je uspelo zmagati tistemu, od katerega smo že ves čas to najbolj pričakovali. Prvo mesto v najmočnejši kategoriji (A-Open) je tokrat namreč vendarle pripadlo pionirju precizne orientacije v Sloveniji, našemu trenerju in učitelju Krešu Kerestešu. Čestitamo! Z dvanajstimi točkami je kar za dve točki ušel veliki skupini osmih zasledovalcev, med katerimi je o nadaljnjem vrstnem redu odločal rezultat na časovnih kontrolah (le-te so bile tokrat kar tri). Najhitrejša med njimi sta bila Domagoj Šantić in Zdravko Crnković (oba OK Vihor), ki sta tako osvojila drugo oziroma tretje mesto. Med omenjeno osmerico se je uspel prebiti tudi Timi Čižek iz OK Trzin, ki je z enim napačnim odgovorom na časovnih kontrolah osvojil šesto mesto.

Naslednji dve medalji za OK Trzin sta v kategoriji A-Paralimpik prispevala Fanika Trunkelj (zlata) in Niko Čižek (srebrna). Tretje mesto v tej kategoriji je osvojil Antonio Lunardon iz Italije.

Za tretjo zlato medaljo za OK Trzin je z zmago v kategoriji B-Open poskrbel Gašper Tumpej. Takoj za njim se je uvrstil njegov klubski kolega Jonas Trojer, ki je osvojil srebrno medaljo. Tudi edini predstavnik našega kluba v kategoriji B-Paralimpik se je okitil z medaljo: Tone Grlica je v tej kategoriji osvojil drugo mesto in s tem srebrno medaljo. Sprva je sicer kazale še nekoliko bolje, saj so Tonetu podelili zlato medaljo za B-Paralimpik in bronasto za B-Open, vendar se je pozneje izkazalo, da je bila nekaterim tekmovalcem postavljena napačna naloga na prvi časovni kontrolni točki, ki je bila zato na koncu razveljavljena, kar je na žalost nekoliko premešalo tudi vrstni red v kategoriji B.

V kategoriji N (tukaj OK Trzin ni imel svojih predstavnikov) je brez "zgrešenega meta" zmagala Mariana Gamberger iz OK Vihor pred Livio Grgurić.

Progo je postavil "Vihoraš" Zdenko Horjan - Hoki in glede na to, da je bila to njegova prva tovrstna izkušnja, lahko rečemo, da je svojo nalogo opravil z odliko. Nasploh je celotno tekmovanje (kljub manjšemu spodrsljaju na časovni kontroli) izzvenelo zelo zadovoljivo. Lepo vreme, prijetna okolica, prijazni organizatorji in nenazadnje kar šest medalj za OK Trzin bodo vsem nam pomagali ohraniti to tekmovanje v najlepšem spominu.

Na poti domov smo se ustavili v piceriji ob Krki v Brežicah ter zapili in zajedli osvojene medalje. Na svidenje na začetku septembra!

Poročilo o tekmi / Fotografije

 
 1  8. april 2006  Trening precizne orientacije v Tivoliju

Pravzaprav smo precizno orientacijo trenirali že vso zimo. V zimskih mesecih smo trenirali tako, da smo reševali teste in naloge, ki jih je pripravljal Krešo in nam jih pošiljal po elektronski pošti. Tokrat pa smo se odpravili v Tivoli, kjer je Krešo Keresteš pripravil prvi letošnji trening precizne orientacije na prostem.

Razen članov kluba sta se treninga udeležila še Ivo Jakovljevič iz Društva distrofikov Slovenije in Antonio Lunardon iz Italije. Ves čas nas je spremljal tudi fotograf Mare Cotič-Trojer, tako da je od treninga ostalo tudi precej slikovnega materiala.

Trening je sestavljalo dvajset nalog, ki jih je moral opraviti vsak udeleženec. Med njimi je bilo kar nekaj časovnih kontrolnih točk, nekaj običajnih kontrolnih točk, med nalogami pa so bile tudi različne neobičajne, a koristne zanimivosti, kot so ocenjevanje razdalje, risanje manjkajočih detajlov na karti, merjenje kotov, iskanje ustreznega opisa kontrolne točke, ipd.

Kontrole smo postavljali sproti. Medtem, ko so ostali reševali že postavljene naloge, sta Krešo in Timi postavljala zastavice za naslednje naloge. Ob vsaki kontrolni točki je bil nekdo zadolžen za pomoč in razlago ostalim udeležencem. Kljub dobri organizaciji pa je celoten trening trajal skoraj pet ur. Vendar nam ni bilo žal časa, saj so lepo vreme, čudovita narava in zanimive naloge izklopili občutek za čas. Na pozno uro so nas spomnili šele prazni želodci, ki smo jih na koncu odšli potešit k Jurmanu.

Fotografije

 
 1  8. april 2006  Čistilna akcija v Trzinu

Lepo sobotno dopoldne je bilo v občini Trzin namenjeno čistilni akciji. Občina Trzin jo je organizirala tako kot vsako leto. Tokrat so povabili tudi naš klub (Orientacijski klub Trzin), z namenom, da bi poleg Četrtnega odbora vodili čiščenje v OIC Trzin, razdeljevali vreče in rokavice vsem domačinom, ki bi bili pripravljeni pomagati očistiti našo domačo okolico.

Na zbirnem mestu pred Piramido smo se zbrali in čakali, da bi vreče in rokavice razdelili. Ker ob določeni uri dejansko ni bilo nikogar drugega, kot le nekaj članov kluba, se nismo pustili dolgo čakati, saj zaradi načrtovanega treninga v Tivoliju tudi nismo imeli veliko časa. Nataknili smo si rokavice in začeli polniti vreče. Na začetku z majhnimi smetmi, ki jih je bilo res veliko okoli Piramide, nato pa smo se razdelili in je vsak odšel v svojo smer.

Največ smeti je bilo prav tam, kjer se zadržuje največ ljudi, v okolici Piramide, na parkiriščih, okoli smetnjakov, vendar tudi na travnikih in pod grmovjem ni manjkalo pločevink, vrečk, plastenk, steklenic ... V uri in pol je vsak izmed nas napolnil polno vrečo in jo komaj odnesel do kontejnerja.

Žal se največje smeti se še vedno nahajajo na mestih, ki jih tokrat v Občini niso predvideli za čistilno akcijo – v gozdu. Gradbeni odpadki, rabljene avtomobilske gume, avto sedeži, in še marsikaj, so že kar nekaj časa nedotaknjeni. Vse to je bilo za nas pretežko, da bi jih lahko odvlekli iz našega dragega gozda, ki za nas ne pomeni le športnega poligona, ampak tudi prostor, kjer se lahko sprehodimo, za hip pozabimo na umazano civilizacijo in se sprostimo.

Žal postaja naš gozd vse bolj prostor, kjer se namerno odmetavajo večji odpadki. Ker se gozd sam ne bo očistil, bi mi sami morali nekaj storiti za to. S tem namenom naprošamo Občino, da priskrbi sredstva, s katerimi, bi lahko te velike odpadke odstranili, saj ti odpadki kazijo našo okolico že več let.

Mogoče bo naslednje fotografije le kdo videl in se zamislil. Zato upamo, da se bo kmalu kaj spremenilo na lepše in da tako ne bi več bilo. Če bo kdo želel in mogel kaj v tej smeri storiti, mu bomo te lokacije z veseljem pokazali.

 
 1  12. marec 2006  Dutovlje:  1. tekma Slovenske Pre-O lige 2006

V nedeljo, 12. marca 2006, smo izpeljali prvo tekmo Slovenske Pre-O lige 2006, ki je hkrati štela tudi za nedavno ustanovljeno Slovensko-hrvaško Pre-O ligo. V bližini Dutovelj na Krasu je Krešo postavil zanimivo in zahtevno progo, ki je v razgibanem kraškem gozdu, polnem vrtač in balvanov, predstavljala imeniten izziv za vse tekmovalce.

Prve letošnje preizkušnje v precizni orientaciji se je udeležilo 29 tekmovalcev iz Slovenije, Hrvaške in Italije, ki so bili razporejeni v tri težavnostne kategorije (A, B in N). Sprva je bilo prijavljenih tekmovalcev sicer še precej več, vendar je sicer jasno, a vetrovno in zato dokaj hladno vreme marsikoga zadržalo za domačim kaminom.

Prvo mesto v najmočnejši kategoriji je osvojila Jasminka Cindrić Perković iz OK Vihor in s tem tudi že napovedala pohod na skupno zmago v obeh ligah. Drugi je bil Sandi Kmetič iz OK Polaris, tretji pa Renato Bettin iz Italije. Takoj za njimi se je na četrto mesto uvrstil naš tekmovalec Niko Čižek. Ostali "Trzinci" v kategoriji A so se zvrstili takole: 7. Anja Babič, 8. Mateja Keresteš, 13. Timi Čižek in 16. Samo Kofol.

V kategoriji B je zmago odnesel Iztok Rojc iz OK Polaris pred Anjo Jenko in Barbaro Pogačar iz OK Tivoli. Tekmovalci iz našega kluba so se odrezali tako: 6. Fani, 11. Melita in 12. Jonas.

Niz uspehov v kategoriji N je s ponovno zmago nadaljevala do sedaj nepremagana Andrea De Monte iz Trsta.

Poročilo o tekmi / Fotografije

 
 1  11. in 12. marec 2006  Veliki Dol:  Lipica Open 2006

Udeležili smo se dvodnevnega tekmovanja Lipica Open 2006, na katerem se je letos po gozdu podilo preko 700 tekmovalcev!

Priložnost smo izkoristili za promocijo naše Piranske tekme, hkrati pa smo skušali (sicer dokaj neuspešno) privabiti čim več tekmovalcev tudi na nedeljsko tekmo v precizni orientaciji.

Anja, Mateja in Samo so tekmovali v obeh dneh, Krešo pa je lahko sodeloval le v soboto, saj je v nedeljo moral pripravljati progo za precizno orientacijo.

Rezultati

 
 1  26. februar 2006  "Zimski pokal" v Opatiji

Anja, Mateja in Krešo ter Samo (zaradi poškodbe tokrat samo v vlogi fotografa) so se udeležili orientacijskega teka za "Zimski pokal" v sončni Opatiji.

Rezultati

Fotografije

 

 

 
 1  4. februar 2006  Ustanovitev Slovensko-hrvaške Pre-O lige

V Srednjih Jaršah pri Domžalah je potekala celodnevna mednarodna konferenca o precizni orientaciji. Glavna točka dnevnega reda je bila ustanovitev skupne Slovensko-hrvaške lige v precizni orientaciji. Hrvaško stran sta zastopala Zdenko Horjan in Jasminka Cindrić iz OK Vihor, slovensko pa Krešo Keresteš in Niko Čižek iz OK Trzin.

Dogovorili smo se, da bodo za skupno ligo v letu 2006 štela tri tekmovanja v Sloveniji in tri na Hrvaškem. Za skupno uvrstitev se bodo točkovali štirje najboljši rezultati. Sprejeli smo osnutek pravilnika tekmovanj in se dogovorili za nadaljnje usklajevanje po elektronski pošti.

 
 1  29. januar 2006  Suhadole pri Komendi:  Osrednjeslovenska liga - Mlinčki

Četrto tekmovanja za Osrednjeslovensko ligo, tekmovanj, ki so namenjena zimskemu treningu, sva se med Trzinci udeležila le Anja in jaz (Krešo). Tekmovanje je potekalo 29. januarja 2006 med Mostami pri Komendi in Suhadolami, na kraju, ki mu domačini pravijo Mlinčki. Tokrat je bil na vrsti orientacijski tek s tekaškimi smučmi. To je sicer ponekod že zelo dobro razvita športna panoga, ki pa se pri nas ni najbolje prijela, predvsem zaradi pomanjkanja snega v prejšnjih sezonah.

Z Anjo tekaških smuči nimava, vendar jih je organizator iz OK Komenda nekaj priskrbel. Žal za najine noge ni bilo primernih. Po progi so nama zato dovolili iti z lastnimi »smučkami«. Ali je bila to prednost ali slabost, bi težko rekel, ker je bil sneg zelo moker in smo tekači lahko izbrali še kakšno drugo varianto, kjer ni bilo dovolj snega, kar so lahko smučarji izkoriščali le ob snemanju smuči. V rezultatih ni nihče posebej prednjačil in zato so bili, ne glede na »opremo«, rezultati skupni. Anja je osvojila četrto, jaz pa deveto mesto.

Sicer so bile poti v glavnem poledenele, snega pa v glavnem povsod dovolj. Občutek teka s karto pa je v vseh nas razplamtel željo, da bi se tekmovalna sezona čim prej pričela.

Rezultati