Kronika 2009

 
 1  18. april 2009  Sveti Jernej pri Zrečah:  SOL3

Tekma za SOL 3 je bila na krasen sončen dan na Svetem Jerneju, ki je ravno prav blizu Zreč, da smo se po tekmi tja odpeljali na sladoled. Sedaj pa preberite, kako smo si Trzinci zaslužili sladko nagrado.

Že same prijave na tekmo so potekale dramatično. Še v ponedeljek dne 13.4.2009, ki je bil določen za zadnji dan, ko so bile prijave še možne, Špendli še nismo bili prijavljeni. Kdor ne dela za šolo, si pač ne zasluži, da bi šel na tekmo! Toda želja po tekmi je premagala lenoritis in v zadnjem hipu smo bili Trzinci prijavljeni v skoraj popolni sestavi: Mateja, Feike, Robert, Ula, Zarja, Bojan, Maj, Katja, Martin in Filip J.

Kot ste prebrali, se je tokrat na progo v »ta pravi kategoriji, M21B« podal tudi Bojan. Tokrat brez Zarje, saj je verjetno menila, da oči sedaj že zmore sam in ga je na progo spustila samega. Čestitke za odločitev! Tako se je Zarja lahko prvič sama podala na progo v svoji konkurenci MŽ 10 in že kar takoj dosegla odlično šesto mesto. Vse srečne zvezde so bile to soboto namenjene Bojanu in Zarji, zato je Ula malo žalostno zapustila Svetega Jerneja, ampak vsaka izkušnja nas izboljša – zato kar pogumno naprej. Največ privrženosti orientaciji je tokrat pokazal Feike, ki je z zvitim gležnjem prehodil skoraj vso progo M21A. Tudi jaz sem bila na tekmi, toda mogoče sem malo preveč občudovala gozd in pozabila zakaj sem že na progi. Pa nič za to. Mateja pa se je, kot zmeraj, zelo strokovno podala na progo in jo tehnično brezhibno izpeljala. Na progi je bil tudi Robert, ki je bil zelo hiter, tako na progi kot v cilju, saj smo ga komaj videli. Pa še to ga ne bi opazili, če ne bi imel tako lepega in prepoznavnega dresa. Organizatorji so se malo zmotili in mu podelili medaljo za tretje mesto (bil je četrti), ki jo je prevzel FJ in jo nosil za vratom vse do doma. Naši fantje pa so se podali na progo, kot bi jim šlo za življenje. In obrestovalo so je: dobili so dve medalji (Martin prvo in Maj tretje mesto) in FJ nehvaležno četrto mesto. In še v drobnem tisku: premagali so resnega češkega konkurenta, zato pa je bil ta deležen koščka zmagovalne Martinove čokolade, kar je upajmo morda celo začetek orientacijskega prijateljstva.

Po tako dobri tekmi smo uživali na sladoledu kot že dolgo ne.

Ps: ste opazili, da v besedilu ni omenjen teren, njegove posebnosti, izivi v postavitvah kontrolnih točk – se opazi, da tega ni napisal Krešo! Se bom na drugi tekmi bolj potrudila in zapisala še kaj o tem.  

Katja

Rezultati


 1  5. april 2009  Maribor:  Bob Rock - SOL2

Trzinca na štartuCiljni prostor pohorskega tekmovanja SOL 2 na dan 5.4.2009 smo že poznali. Nismo pa pričakovali, da nam bodo postavili štart tako visoko v breg. Lahko pa rečem, da je bila to do sedaj edina tekma, ko sem na štart prišla primerno ogreta. Res pa je tudi, da je bila pot v breg precej mokra in spolzka, ali ne Krešo?!

Za to tekmo je bilo značilno, da ko se je začela, se nikakor ni nehala. Zmanjkalo mi je moči, zmanjkalo mi je rezervne moči, zmanjkalo mi je celo volje do orientacije, proge pa še kar ni bilo konec. Ko sem le prišla na cilj, sem se samo sesedla na stol in čakala, da se mi povrne vsaj delček življenja. In sedaj ko to pišem, ugotavljam, da sem bila res sesuta (kar za ostale ne morem reči), saj se sploh ne spomnim, kaj se je dogajalo.

Tukaj mi na pomoč pri pisanju prihaja Martin, ki po tekmi ni bil tako uničen:

Na začetku tekme nas je čakalo presenečenje. Tekmovali smo v M14 in ne v M12, ker ni bilo dovolj prijav. Groza! Težek teren, dolga proga -  mi pa v M14! Še bolj zmeden je bil FJ, ki bi na štartu skoraj vzel karto za M12, čeprav naj bi te kategorije sploh ne bilo. Pomagali so nam prijazni domačini. Bilo je absolutno preveč potk, preveč potokov, jarkov in strmega terena – od doma pa premalo sendvičev. Lara je bila na začetku s tekmo najbolj zadovoljna in dobila za drugo mesto T-shirt z Bob Rockom, potem pa šok -  rezultatov niso upoštevali za SOL. Mikico in medaljo pa le ima.

In še nekaj  - razglasili so rezultate zimske lige 2008-09. Čestitke Martinu (drugi v C) in Lari (tretja v C)!

Čestitke tudi vsem ostalim! 

Martin in Katja

Rezultati  Fotografije

 
 1  14. marec 2009  Tekmovalci OK TRZIN v novih tekmovalnih dresih

V lanskem letu se je klubu pridružilo še nekaj novih članov in začeli smo resno razmišljati, da bi si naredili enotne klubske tekmovalne drese. Po "strokovni analizi ponudnikov" smo se odločili, da izdelavo klubskih dresov zaupamo finskemu podjetju NONAME, ki je bilo pripravljeno izdelati dres kljub sorazmerno majhni količini, za kar gre še posebna zahvala potrpežljivemu Fincu Kariju.

Za pripravo designa dresa sta poskrbela Saša Mav Kovačič in Samo Kofol, ki sta uskladila zahteve naročnika z možnostmi ponudnika in sponzorja s ciljem, da bodo dresi izdelani po zadnji modi :). Tekmovalni dres je dobil tudi finančno pomoč v obliki sponzorstva podjetja K&J d.o.o., ki je na ta način podprl delovanje kluba in na dresu izpostavil vidnost zastopanih blagovnih znamk (SILVA in EIBE).

Konec leta 2008 so tako dresi šli v tisk z upanjem, da jih dobimo še pred prvo uradno tekmo za novo tekmovalno sezono 2009. Čakanje je bilo živčno, saj so dresi prispeli ravno še pravi čas in na LIPICA OPEN smo člani tudi še z malo treme dokaj uspešno nastopili predvsem pa ponosno nosili nove klubske drese. Vsi člani kluba so poleg dresa dobili tudi klubske kapice; črne (moški) in modre (ženske), ki jih je naredilo podjetje PROVEZ d.o.o.

OK TRZIN tako prehaja v svojo 5 leto delovanja z večjimi tekmovalnimi ambicijami in upamo, da bo boljša razpoznavnost ter organizirani treningi pod vodstvom predsednika v klub privabili še kakšnega novega člana.

 
 1  7. marec 2009  Jablje:  Zimska liga - FINALE

Tudi v letu 2009 je čast organizacije finala Zimske lige pripadla OK Trzin.

Rezultati  Fotografije

 1  22. februar 2009  Ljubljana - Mostec:  Zimska liga 12 (nočna tekma)

Tekmovanja zimske lige so bila doslej vedno dobro obiskana. Samu Vodopivcu, organizatorju tekme v Mostecu, na udeležbo ni uspelo prepričati večjega števila tekmovalcev. Glaven razlog, da se je tekme udeležilo "le" 19 tekmovalcev, verjetno ni bila pustna nedelja, kot tudi ne nočno tekmovanje, ampak čas zimskih počitnic. Zato sva iz kluba nastopila le Feike in jaz.

Proge A, B in C, z različnimi razdaljami in težavnostmi, so potekale v različno velikih krogih po mosteški dolini, kar je pomenilo tudi nekaj strmih vzponov po zasneženih in ponekod tudi ledenih pobočjih. Petkov trening je bil za oba, Feikeja in mene, koristen, da nisva delala ogromnih napak, saj nočna orientacija zahteva večje samozaupanje vase, tekmovalec pa ima popolnoma drugačne občutke pri ocenjevanju razdalj, prehodnosti gozda ipd. Tako je ves čas nujno potrebno poznati svoj položaj in smer v katero tečeš, saj se je možno orientirati le po tistem, kar zajame ozek snop čelne svetilke. No, kakšna večja napaka se je že našla, da je Feike imel veliko težav s prvo kontrolo, jaz pa z ocenjevanjem višine, kar me je privedlo v še večje matranje po strmih klancih.

 

Tako je Feike v kategoriji A končal na 5., jaz pa v B na 2. mestu. Ne bi pa dajal na veliki zvon, kdo je zmagal v A in s kakšno razliko, saj bo to lahko vsak takoj opazil v rezultatih.

 

Samo se je potrudil ne le z organizacijo, ampak tudi s praktičnimi nagradami, s katerimi je nagradil vse tekmovalce, ki so bili prisotni na razglasitvi.

 

Krešo

Rezultati  Fotografije

 1  18. januar 2009  Ljubljana - Mostec:  Zimska liga 8

Še ena zimska nedelja, ko smo dopoldne preživeli v gozdu. Tokrat ni bilo tako mraz, vendar smo vseeno potrebovali rokavice. Kartončkov določeni sicer niso izgubljali kot zadnjič, vendar sem naredila pretesne zanke iz elastike (žal nisem upoštevala rokavic). Takoj sem bila obtožena, da bi takrat skoraj izgubili prste. Strinjam se, da je bolje izgubiti kartonček kot prst, zato si bodo naslednjo tekmo morali kar sami delali zanke iz elastike!!!

O naših rezultatih je tokrat prav lepo napisano na spletnih straneh OZS, kjer pravijo:«Štrene v kategoriji C so pričeli mešati mladi člani OK Trzin, ki predstavljajo resno konkurenco OŠ Dobravlje«. Bravo!! Sigurno jih je motivirala nagrada v obliki čokolade, ki sta jo bila deležna Lara in Martin. Na koncu smo se sladkali vsi »Trzinci«, za kar se jima lepo zahvaljujemo.

Katja

Rezultati  Fotografije

 1  11. januar 2009  Ljubljana - Tivoli:  Zimska liga 7

Bila je mrzla nedelja. Zelo mrzla. Zelo, zelo mrzla. Na sebi smo imeli toliko oblek, da tudi če bi padli v potok, mokrota sploh ne bi prišla do kože. Naše priprave na tekmo so potekale kar v avtu, kjer je bilo vsaj toliko toplo, da smo lahko premikali prste. Ni pa tako zelo zeblo vseh tekmovalcev: Vid in Anja sta se sankala, Feike je občudoval sneg, Mateja je uživala, ker ni imela službe, Krešo pa je gotovo zmajal z glavo, ko je opazoval zmrznjene tekmovalce, ki se ogrevajo kar v avtu.

Občudovanja vredni so bili tekmovalci v kategoriji A, ki so si morali sami narisati karto po vzorcu, ki je visel na startu. Že takoj na tem mestu čestitke Feikeju za šesto mesto! Bila pa je tekma nekaj posebnega tudi zato, ker nam je zaradi debelih rokavic padala iz rok enkrat karta, enkrat kartonček in tako izmenično naprej in naprej. Še dobro, da je bil kartonček modre barve, ki ga je ločevala od snega. Ko je na zadnji kontrolni točki Martin ugotovil, da je izgubil kartonček, ga je ravno zaradi barve spet zagledal na vrhu pobočja. Pot navzgor je zahtevala svoj čas in tako je Martin končal na desetem mestu. Ne mraz in ne debele rokavice niso delale težav Lari, ki je zasedla drugo mesto v kategoriji C. Tudi Maj je bil v formi, saj si je pritekel peto mesto. Menda sedaj z dedom hodi redno na Primoža in nabira kondicijo, kar se že pozna na rezultatih. Filip Jakob je bil sicer šele na 12. mestu, vendar je bil najboljši v iskanju izgubljenega kartončka. Uspelo mu ga je izgubiti kar trikrat in dvakrat spet najti. Kako mu je uspelo priteči v cilj spet s kartončkom, pa vam ne izdam!

Čeprav je Vid na tekmo prišel s sankami, pa na tekmi Anja ni vlekla Vida na saneh, ampak je fant pridno in hitro prehodil celo progo. Mateja se je odločila, da se spopade s progo B in zasedla je tretje mesto med ženskimi predstavnicami v tej kategoriji. Tudi Krešo je bil odličen šesti v kategoriji B. Ker je bila njegova naloga, da nas fotografira, ko pritečemo na cilj, je moral hitro po progi, da nas je vse prehitel in bil že na cilju, ko smo mi šele prisopihali po travniku.

Po tekmi pa smo spili veliko toplega čaja in vroče čokolade in se že pogovarjali o naslednji tekmi!

Katja

Rezultati  Fotografije