Jesensk-o-srečanje v Trzinu

15. oktober 2005


IOC Trzin

 


Po organizaciji mnogih tekmovanj v precizni orientaciji in predstavitvenih tekmovanjih, je OK Trzin organiziral prvo tekmovanje za Orientacijsko ligo prijateljstva. Ta liga povezuje tekmovanja nižjega ranga v Italiji, na Hrvaškem in v Sloveniji. Tekmovanja se je v 4 različnih kategorijah udeležilo 66 tekmovalcev, poleg teh pa še 19 otrok, ki so nastopili v otroški kategoriji. Mnogi so nam obljubili, da bi na tekmovanje prišli, če ne bi prav na isti dan bilo tudi tekmovanje na Hrvaškem. Ker bo to tekmovanje postalo tradicionalno, lahko naslednje leto pričakujemo še več tekmovalcev.

Tekmovalo se je le po OIC Trzin na novi karti, ki sem jo izdelal z namenom, da bi prvo tekmovanje bilo organizirano v šprintu - na zelo kratkih progah, kjer je zmagovalčev čas predviden za manj kot 20 minut. V prihodnje načrtujemo, da bi karto postopoma širili v okoliške gozdove, čeprav bi še vedno poskrbeli, da bi ta bila atraktivna.

Tudi na letošnjem tekmovanju smo za to poskrbeli s posebnim tekmovanjem v super šprintu oz. nekakšni score orientaciji, v kateri so nastopili najboljši 10 iz kategorije A in najboljši 5 iz kategorije B. Nagrade od mnogih sponzorjev, ki se jim ob tem še enkrat lepo zahvaljujemo, smo podelili vsem najboljšim, kakor tudi vsem otrokom, ki so nastopili v otroški kategoriji.

Tekmovanje je bilo namenjeno tudi predstavitvi orientacijskega teka vsem Trzincem, kjer bi se lahko v tem "novem" športu v občini še posebej preizkusili, vendar posebnega zanimanja, razen živečih v OIC Trzin in članov Turističnega društva Trzin, nismo opazili. Zato Trzinci, ki so to prireditev izpustili, lahko računajo na Florijanov sejem. Tekmovanje je bilo za nas organizatorje tudi dober test pred organizacijo Državnega prvenstva v orientacijskem teku - šprint, ki ga bomo organizirali 14. maja 2006 v Piranu.


Startna lista

Rezultati

Vmesni časi

Rezultati super šprinta

Analiza proge A


Fotografije


Interaktivna karta sponzorjev