Najuspešnejša slovenska orientacistka neuradnega Evropskega pokala 2014 je ...novica

Krešo Keresteš, nedelja, 19.10.2014
precizna orientacija tempO preO ECTO

Najuspešnejša slovenska orientacistka neuradnega Evropskega pokala 2014 je ...

... Mateja Keresteš !!!

Mateja Keresteš

Na zadnjem tekmovanju sezone se je brez napake na progi uvrstila na odlično 5. mesto.
Krešo je na predzadnjem tekmovanju osvojil 6. mesto, Emil (OK Azimut) pa 17. mesto.

Ekipa slovenskih orientacistov se je letos od dvanajstih tekmovanj udeležila le zadnjih dveh, ki sta potekali na Češkem. Prvo tekmovanje je potekalo v bližini mesta Jičín, kjer so gozdovi zaznamovani z značilnimi ogromnimi skalnatimi gmotami iz peščenjaka.

Parez

Sledilo je tekmovanje v disciplini TempO. To je potekalo v bližini mesta Pardubice, na pobočju Kuneticke gore (Kunětická hora), na vrhu katere dominira grad.

Kuneticka hora

Drugo tekmovanje v disciplini PreO pa je potekalo na bližnjem golf igrišču Kunětická hora.

Golf igrišče Kuneticka hora

V elitni kategoriji je nastopilo 84 tekmovalcev iz 16 držav.
V A kategoriji so nastopili 4 tekmovalci in med njimi je bil tudi Vid Keresteš. Končnih rezultatov za A kategorijo niso objavili in tudi niso razglasili, čeprav so ti tekmovalci tekmovali na isti progi kot elita.
Uradni rezultati so na strani tekmovanja: http://mfp.mff.cuni.cz/ecto2014/en.php.

Karta

Mateja Keresteš je na končni rang lestvici Evropskega pokala osvojila 28 točk (za 46. in 5. mesto), Krešo Keresteš 25 točk (za 6. in 42. mesto), Emil Kacin 12 točk (za 17. in 35. mesto) in Anja Babič 2 točki (za 73. in 80. mesto).
Lestvica je objavljena na strani IOF: http://orienteering.org/events/?event_id=407.

TempO

Ob tekmovanjih v preO disiplini na Češkem je potekalo tudi tempO tekmovanje, kjer se je Krešo uvrstil v finale najboljših 20 in nato osvojil skupno 8. mesto.


Sorodne novice

Zmaga za Marca Giovanninija na tekmi Evropskega pokala!

Danes je v Lizboni potekala 2. tekma Evropskega pokala v precizni orientaciji, na kateri je za Slovenijo in hkrati kot član OK Trzin nastopil Marco Giovannini. Tekma je glede na rezultate morala biti zelo zahtevna, saj so vsi tekmovalci naredili najmanj 3 napake.

Dva sprinta v Kamniku

Ob DP v sprintu, ki ga je v Kamiku 24. maja organiziral OK Komenda, smo izpeljali tudi TempO tekmo. Ker TempO velja za sprint disciplino PreO, bi lahko rekli, da sta bili tega dne v Kamniku kar dve sprint tekmi.

10. Florijanov sejem v Trzinu

V nedeljo, 10. maja smo se na stojnici na Florijanovem sejmu že 10. zapored predstavili in prireditev popestrili z organizacijo orientacijskih tekmovanj. Pripravili smo promocijski tekmovanji v orientacijskim teku (OT) in v precizni orientaciji (PreO, TempO disciplina).

OK Vihor pred WTOC

OK Vihor je pred Svetovnim prvenstvom, ki ga bodo organizirali konec junija v Zagrebu in Karlovcu, izpeljal dve ločeni tekmi. Prvo tekmo, Vihor TempO Challenge je 12. aprila v zapuščeni vojašnici v Jastrebarskem pripravil Tomislav Varnica.

PreO priprave v Italiji

Reprezentančne priprave v Italiji smo povezali skupaj s TempO tekmo v Martellagu in PreO tekmo v Padovi, tekmovanji ki štejeta tudi za skupni CRO-ITA-SLO TrailO Cup. Teh se je želel udeležiti tudi Ivo Tišljar in se nam je pridružil.

OK Azimut - OK Trzin 0:3

V OK Azimut se se potrudili in ob SOL 2 na Lomah pri Črnem Vrhu izpeljali dve orientacijski tekmovanji. Škoda, da se je tekmovanja v TempO udeležilo tako malo tekmovalcev. Eden od razlogov bi lahko bil tudi ta, da organizatorji tekmovanja v OT niso reklamirali tudi tekme v TempO, čeprav so se njihovi kolegi iz kluba zelo potrudili s pripravo TempO tekme, še posebej Emil, ki je bil tr...