Jesensko O-srečanje

Autumn O-meeting

 

 

Trzin, 20. oktober 2007

 

 


Uspešna izvedba Jesenskega O-srečanja

 

Orientacijski klub Trzin je letos prvič gostil tekmo za Slovensko orientacijsko ligo v orientacijskem teku. Organizacijske izkušnje iz prejšnjih dveh izvedb Jesenskega O-srečanja v IOC Trzin smo letos dopolnili še z učenjem programiranja postaj in vodenja tekme, tako da je nekaj živčnosti pred samo tekmo vendarle bilo. Tokrat je bilo zbirno mesto v lepem ambientu Športno rekreacijskega parka Trzin.

 

Na tekmovanju se je pomerilo nekaj več kot 100 tekmovalcev v različnih starostnih kategorijah. Za najmlajše pa je bila pripravljena otroška proga. Tekma je potekala na območju Trzin - Dobrave. Za samo tekmo smo v klubu izdali novo karto, ki predstavlja z lanskega leta povečan del območja na severnem delu karte Trzin - Pod visokim hribom za približno 1 km2 in glede na vegetacijo in relief je bilo pričakovati zelo zanimivo dirko. Na koncu se je izkazalo, da je tudi res bila. Tekma v srednji razdalji je ponudila veliko sprememb smeri teka z visokim tempom skozi celo progo. Hitrost in izbor poti je ovirala zaraščenost terena, ki je tudi pripomogla, da so tekmovalci morali imeti stalen kontakt s karto, saj je bila možnost napake precejšna prav zaradi podobnosti vegetacije in številnih reliefnih detajlov.

 

Tekma je bila napeta v vseh kategorijah in o stopničkah so odločali detajli. Organizacijski uspeh kluba so dopolnili naši mladi člani (Lara Jerman, Ula Dremel) z osvojitvijo 1. mesta v Ž 12 in Ž 14 ter Maj Hrovat, Filip Jakob Špendl, Martin Špendl in Zarja Dremel, ki so v kategoriji MŽ10 sami premagali progo in osvojili mesta od 2. do 5. Ob zaključku smo bili veseli tudi nekaterih novih tekmovalcev v orientacijskem teku, ki so se pomerili tako v tekmovalnih kot netekmovalnih kategorijah, saj so vsi uspešno opravili s progo. Za analizo rezultatov in izris proge smo vam pripravili še Splitalyzer in Routegadget.

 

Organizacijska ekipa se je letos okrepila z novimi člani, kar je zelo vzpodbudno ob dejstvu, da bo naslednje leto v Trzinu potekalo tudi finale za Pokal treh regij - klubi iz Slovenije, Furlanije Julijske krajine (ITA) in Koroške (AUT).

 

Pri izvedbi tekmovanja so nam priskočili na pomoč naši sponzorji in Občina Trzin, ki se jim najlepše zahvaljujemo. Zahvala gre tudi vsem tekmovalcem za številčno udeležbo in upamo, da se vsi skupaj ponovno vidimo prihodnje leto.

 


 

REZULTATI / RESULTS

Rezultati

Split times

 


 

FOTOGRAFIJE / PHOTOS

Foto Album


 

SPONZORJI / SPONSORS

LEKARNA FLERIN, Domžale

PIKAT d.o.o., Trzin

IPL d.o.o., Trzin

TISKARNA OZIMEK, Trzin

GRUNDFOS, Podružnica Ljubljana, Trzin

TURISTIČNO DRUŠTVO “KANJA” TRZIN

OBČINA TRZIN

 

VSEM SPONZORJEM NAJLEPŠA HVALA!